Meizu, Yeni Amiral Gemisi Pro 6'yı Tanıttı

Çin merkezli üretici Meizu'nun yeni amiral gemi akıllı telefonu Meizu Pro 6, 5.2 inç AMOLED ekran ve 3D Press özellikleri ile duyuruldu.

Haftalardır sızan bilgileri sayesinde teknoloji haberlerinde sürekli gündeme gelen Meizu Pro 6 nihayet resmiyete kavuştu. 2015 Eylül ayında Meizu Pro 5'in etkileyici teknik özelliklerle duyurulmasından sadece 6 ay sonra Çin merkezli üretici şimdi de 5.2 inç AMOLED ekran ve "3D Press" adını verdiği basınca duyarlı dokunmatik ekran özellikleri ile yeni amiral gemisi Meizu Pro 6'yı resmi olarak gün yüzüne çıkardı. 

Meizu Pro 6,  tanıtımı ile birlikte sürprizlerle geldi. Zira Meizu Pro 6 hakkında sızan bilgilerde cihazın 5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı iddia ediliyordu. Fakat Meizu Pro 6, Full HD çözünürlüğe sahip 5.2 inç büyüklüğünde Super AMOLED bir ekrana sahip. Bu arada Meizu Pro MX5'in de 5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olduğunu hatırlatalım. Bu ekranın Kilit özelliği ise Meizu'nun 3D Press adını verdiği ve Apple'ın 3D Touch özelliğine rakip olarak gösterilen basınca duyarlı ekran özelliği oluyor. Ekran ayrıca kavisli Gorilla Glass 3 korumasına da sahip. 

Meizu Pro 6,  Mediatek Helio X25 deca-core 10 çekirdekli işlemciye ve Mali-T880 grafik işlemci birimine sahip yonga setinden güç alıyor. 4GB sistem belleği ile sunulan Meizu Pro 6'nın 6GB sistem belleğine sahip bir versiyonunun da olacağı belirtiliyor. 

Çin merkezli üretici kamera tarafında ise önemli bir gelişmeye imza atıyor. 21.1 MP 1/2.4" sensörü sahip olan Meizu Pro 6,  10-LED Dual Tone flaşa sahip. Kamera ayrıca lazer ve yüz algılamalı otofokus desteğine de sahip. Kamera genel olarak Led flaş dışında Meizu Pro 5'ten alınma gibi görünüyor. 

Meizu Pro 6'nın batarya tarafında sıkıntılı bir durum bizleri bekliyor. 2.560 mAh bu özelliklere sahip bir akıllı telefon için oldukça düşük kalıyor. Fakat ne var ki 24W mCharge 3.0 ile çok hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor. 

Meizu Pro 6,  23 Nisan tarihinden itibaren 32GB versiyonu için 2.500 Yuan (385$ / 340€) fiyatla, 64GB versiyonunda da 2.800 Yuan (430$ / 380€) fiyatlarla satışa sunulacak. Meizu Pro 5 ve Pro MX5'in benzer özelliklerle Pro 6 karşısında satışlarda oldukça zorlanacak düşünülüyor. Ayrıca Meizu Pro 5'in Pro 6'dan daha pahalı olduğunu da hatırlatalım. 

Whatsapp