Meizu M5s akıllı telefon resmi olarak duyuruldu

Çinli Meizu, bir süredir hakkında bilgiler gelen yeni M5s adındaki akıllısını resmi olarak tanıttı.

Geçtiğimiz sene akıllı telefon pazarında bazı Çinli firmalar için oldukça başarılı satış rakamları gelmişti. Huawei, 2016'da 139 milyon akıllı telefon satışı ile adından söz ettirirken, diğer bir çok firma da daha önceki seneye oranla akıllı telefon satış rakamlarını arttırdılar. Bu firmalardan birisi de Meizu olmakta.

Çinli Meizu, geçtiğimiz sene 22 milyon akıllı telefon sattı ve bu rakamın sadece 2 milyon civarındaki kısmının Çin dışında satıldığını söyleyebiliriz.

Meizu 2017 için hedeflerini yüksek tutarken, yeni modeller sunmaya devam ediyor. Bugün firma bir süredir hakkında devamlı olarak bilgiler gelen Meizu M5s adındaki akıllı telefonunu resmi olarak tanıttı. Yeni akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde IPS dokunmatik ekran içeriyor. Metal kasa tasarımı ile dikkat çeken yeni akıllı telefon gücünü ise henüz tam olarak belli olmayan sekiz çekirdekli işlemcili yonga setinden almakta.

Meizu M5s'de 3GB sistem belleğine yer verilmiş. Ayrıca akıllı telefonun önünde fiziksel Home butonu yer alıyor ve bu butona entegre parmak izi tarayıcısı da geliyor. Dahili veri kapasitesi 16GB ve 32GB olarak iki farklı şekilde gelirken, ayrıca microSD kart ile bu kapasite arttırılabiliyor.

Akıllı telefon 13MP LED flaş destekli arka kamera içeriyor. Selfie kamerası ise önde 5MP olarak yer alıyor. 3.000mAh batarya Meizu M5s'de bulunurken, bu bataryanın %19'luk kısmı sadece 10 dakika içerisinde hızlı şarj ile doldurulabiliyor.

https://twitter.com/MEIZU/status/831773101335658497

Gümüş, Altın ve Roze Altın renklerle gelen Meizu M5s'in işletim sistemi ise Google Android 6.0 Marshmallow olmakta.

Whatsapp