MediaTek'in Yeni Üst Seviye İşlemcisi Helio P90 Tanıtıldı

Tayvanlı silikon kralı MediaTek bugün düzenlediği bir etkinlikte merakla beklenen yeni üst seviye işlemcisi Helio P90'ı resmi olarak duyurdu.

Geçtiğimiz haftalarda mobil işlemciler üreten MediaTek yaptığı bir açıklamada TSMC tarafından üretilecek ve önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan 5G destekli M70 modemini duyurmuştu. Bugün ise şirket düzenlediği bir etkinlik ile Helio P90 işlemcisini tanıttı. Yeni işlemci 2.2 GHz hızında çalışan iki adet Cortex-A75 çekirdeği ve 2 GHz hızında çalışan altı adet Cortex-A55 çekirdeğinden oluşuyor.

Helio P90, 12 nm üretim süreci ile beraber geliyor. Bir önceki nesil Helio P70'e kıyasla performans noktasında % 50'lik bir artış sunan PowerVR GM 9446 grafik birimine sahip olan Helio P90 ayrıca sahip olduğu yeni yapay zeka özellikleri ile de birçok konuda kullanıcıların ihtiyacına yanıt verebilecek.

MediaTek'in Helio P90 işlemcisi arka tarafta tek bir 48 MP kamera veya 24 MP + 16 MP çözünürlüğünde çift arka kamerayı destekliyor. Diğer taraftan 16 MP çözünürlüğünde 480 fps ağır çekim video desteği ve Google Lens desteğine sahip olan işlemcinin önümüzdeki yılın ilk yarısında piyasada aktif olarak kullanılacağı söyleniyor.

Diğer taraftan ABD merkezli işlemci üreticisi Qualcomm, Apple ile girdiği mahkemeler sonucunda biraz sakin kalıyor gibi görünse de daha öncesinde duyurduğu X50 modem ve Snapdragon 855 işlemcisi ile yine MediaTek'in önünde yer alacak gibi görünüyor.

Whatsapp