MediaTek, Helio P60 İşlemcisini Güncelleyerek Tekrar Piyasaya Sürecek

Tayvanlı işlemci üreticisi MediaTek, geçtiğimiz dönemde piyasaya sürdüğü Helio P60 işlemcisini Al özellikleri ile donatarak yeniden piyasaya sürecek.

MWC 2018'de piyasaya sürüldüğünden bu yana MediaTek Helio P60 yonga seti Xiaomi ve Oppo gibi çeşitli Çinli akıllı telefon üreticileri tarafından büyük talep görmüş ve firmanın mali yönden rahatlamasında önemli bir rol oynamıştı. Raporlara göre yoğun ilgi karşısında MediaTek, çok sayıda müşterisi olan bu işlemcisini yapay zeka özellikleri ile donatarak yeniden piyasaya sürecek.

Güncellenmiş Helio P60 işlemcisi içerdiği yapay zeka özellikleri ve 12nm üretim süreci ile şimdiden birçok Çinli şirketin dikkatini çekmiş durumda. Helio P60, 2.0 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli yapısının yanı sıra o zamana kadar şirket tarafından sunulan en güçlü grafik birimi olan Mali G72 MP3 ile bir hayli güçlü bir yapıdaydı.

O zamandan bu zamana ARM firması Mali G76'yı tanıttı. Tayvanlı şirketin güncellenmiş Helio P60 işlemcisinde bu yeni grafik birimini kullanarak daha iyi bir performans ve enerji verimliliği sağlaması bekleniyor. Öte yandan gelişmiş yapay zeka özellikleri sayesinde bir önceki işlemciden her yönden daha üstün bir yapıya sahip olacak.

Henüz güncellenmiş işlemci için kesin bir açıklanmış tarih yok. Fakat ortaya çıkan raporlara göre 2018'in ikinci yarısında güncellenmiş MediaTek Helio P60 için bir tanıtım etkinliği düzenlenecek. Bunu dikkate alırsak ve firmanın daha önce Ağustos ayında tanıtımlar yaptığını düşünürsek yeni işlemcinin bu yaz tanıtılabileceğini söyleyebiliriz.

Whatsapp