Mediatek, 29 Ağustos Tarihinde Helio P23 ve Helio P30'u Duyuracak

Mediatek, yeni yonga setleri Helio P23 ve Helio P30'u 29 Ağustos tarihinde gerçekleşecek bir etkinlikte resmi olarak duyuracak.

MediaTek, iki yeni yonga seti Helio P23 ve Helio P30 tanıtımını için bir düzenlenecek etkinlik için basın mensuplarına davetiye gönderdi. Ayrıntılar ve teknik detayların 29 Ağustos'ta Pekin'de düzenlenecek bir etkinlikte açıklanması bekleniyor.

Yonga setleri hakkında dolaşan bazı söylentiler sayesinde bir kaç ipucuna sahibiz. Helio P23, 16 nm işlem süreci üzerine inşa edilecek ve bir Octa-core çekirdekli işlemciye sahip olacak. Yonga setinin 2K ekran çözünürlüğü ve çift arka kamera kurulumunu da destekleyeceği iddia ediliyor. Helio P23 yonga setinin ayrıca Cat.7 bağlantı ve LPDDR4X bellek desteğine sahip olması bekleniyor.

Helio P30, MediaTek'in P serisindeki en güçlü yonga seti olacak gibi görünüyor. TSMC'nin 12 nm sürecinde üretilmesi bekleniyor ve 1.5 gHz hızında dört adet Cortex-A72 CPU çekirdeğine ve yine 1.5 gHz'de çalışan dört adet Cortex-A53'e işlemci çekirdeğine sahip olması bekleniyor. LTE bağlantı desteği, Cat.10 olacak, bu da teorik olarak 600 Mbps'e kadar indirme hızlarını destekleyeceği anlamına geliyor.

Ünlü bir Weibo kullanıcısı, büyük Çinli üreticilerin muhtemelen yeni yonga setlerini destekleyeceklerini ve yıl sonuna kadar bu yonga setlerini sahip olan cihazların piyasaya sunulacağını dair beklentilerini paylaştı. Aynı kullanıcıya göre, MediaTek yeni yonga setlerinin ayda 3 milyonun üzerinde satış yapmasını bekliyor.

Whatsapp