Mate 20 Render Görüntüleri Çentik ve Üçlü Kamerayı Gözler Önüne Seriyor

Huawei Mate 20'nin en net render görüntüleri paylaşıldı. Cihazın sıra dışı üçlü kamera tasarımının yanında ön tarafta çentikli bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz.

Huawei geçtiğimiz aylarda büyük bir sürpriz yaparak üç arka kameraya sahip Huawei P20 Pro modelini duyurmuş ve bu yenilikçi anlayışı ile adından bir kez daha söz ettirmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz haftalarda şirket yaptığı yeni bir paylaşımla Mate 20 serisinde çok daha iyi özelliklerin olacağının vurgusunu yapmıştı. Bazıları bu paylaşımı daha iyi kamera performansı olarak yorumlarken bazıları ise dörtlü kamera sistemi kullanılacağını düşünmeye başlamıştı.

Elbette dörtlü arka kamera kurulumunun cihazın fotoğraf kalitesine bir katkısı olur mu tartışılır ancak kullanıcıların dörtlü kameraya hayır demeyeceğini söyleyebiliriz. Yeni paylaşılan render görüntülerinden yola çıkarak Çinli firmanın bir süre daha dörtlü kameraya sahip telefonlar üzerinde çalışma planı olmadığını söyleyebiliriz.

Huawei Mate 20 ön tarafta tek kameralı yeni bir çentikli tasarım ile karşımıza çıkarken arka tarafta farklı şekilde tasarlanmış bir üçlü kamera sistemini görüyoruz. Ön taraftaki ufak ön kamera haricinde herhangi bir çentik olmadığı için cihazın ekran kasa oranının bir önceki nesle kıyasla daha iyi olacağını söyleyebiliriz. Arka taraftaki bu değişik kamera tasarımının kullanıcılar tarafında nasıl yorumlanacağını ise cihaz piyasaya sürüldükten sonra göreceğiz.

Görsellerde cihazın arka tasarımı tam olarak paylaşılmamış. Bu sebeple arka tarafta bir parmak izi okuyucusu olup olmayacağı bilinmiyor. En azından önceki raporlardan yola çıkarak Mate 20'de arkada parmak izi bulunacakken Mate 20 Pro modelinde ise ekrana gömülü parmak izi okuyucusunun bulunacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca önceki raporlarda Mate 20'nin arka tarafta cam malzemeye sahip olacağını ve 3.5 mm kulaklık girişine sahip olacağını söylememiz gerekiyor. Son zamanlarda firmaların 3.5 mm kulaklık girişinden vazgeçmesi kullanıcıların pek hoşuna gitmiyor. Normal Mate 20'nin Kirin 980 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili depolama alanı, 6,3 inç AMOLED ekran ve 4200 mAh kapasiteli pil ile gelmesi bekleniyor.

Whatsapp