MAC bilgisayarda ekran görüntüsü alma

MAC işletim sistemli akıllı cep telefonlarında ekran görüntüsü alma işlemi sandığınızdan daha kolaydır. MAC'lerde ekran görüntüsü çekmek için bakın ne yapılmalı?

MAC işletim sistemli bilgisayarlarda birçok işlemin Windows işletim sistemli cihazlara göre çok daha profesyonel olduğunu söylersek pek hata yapmış olmayız. Ancak bu cihazlarda klavye düzeninin diğer cihazlara göre daha farklı konumlanması nedeniyle, birçok fakrlı klavye kısayolunun bulunduğundan söz edebiliriz. Bu farklılıklardan birisi ise MAC bilgisayarlarda ekran görüntüsü alma işlemi karşımıza çıkarken, bunu farklı yöntemlerle birlikte edinebiliyorsunuz.

MAC PC'lerinizde ekran görüntüsü çekmek için uygulanabilen 3 farklı yöntem ile bu yöntemlerin nasıl uygulanacağı hakkındaki bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz;

  • Tam ekranın görüntüsünü alma: Bu işlemi gerçekleştirmek için Command + Shift + 3 tuş kombinasyonuna aynı anda basmanız gerekiyor. Daha sonra denklaşör sesi gelirken, böylece ekran görüntüsünü çekmiş ve masaüstüne kaydetmiş oluyorsunuz.
  • Ekranda sadece seçilen kısmını görüntüsünü çekme: Bu işlemi gerçekleştirmek için Command + Shift + 4 tuş kombinasyonuna aynı anda basmanız gerekiyor. Sonrasında ise seçeceğiniz alanı belirleyip ekran görüntüsü kayıt edebiliyorsunuz. 
  • Seçtiğiniz pencerenin ekran görüntüsünü çekmeSadece seçilen bir pencerenin ekran görüntüsü Command + Shift + 4 + Space tuşuna basarak çekilebilir. Bu tuşlama ardından fare işareti fotoğraf makinesine dönüşecekken, dilediğiniz gibi kayıt yapabilirsiniz. 

Dilerseniz bu tuşlamalardan herhangi birisine tıkladıktan sonra Control tuşuna tıklayarak, ekran görüntüsünün masaüstüne değil panoya kopyalanmasını sağlayabilirsiniz.

Whatsapp