Lumigon T3, sahip olduğu özellik ile dünyanın ilk akıllı telefonu oldu

Lumigon T3 akıllı telefon ilgi çekici bir özellik ile geldi

Akıllı telefon pazarında devamlı olarak yeni modeller gelmeye devam ederken, şu anda ilk üç sırada Samsung, Apple ve Huawei firmalarını görmekteyiz. Bu firmaların yanı sıra özellikle Çin, ABD, Güney Kore, Japonya, Hindistan kökenli sayısız akıllı telefon üreticisi de sundukları cihazlarla mücadele etmeye devam ediyor.

Akıllı telefon pazarında çok farklı ve özel yeteneklere sahip cihazlar da gelirken, kısa bir süre önce Catterpillar, dünyanın ilk termal kameraya sahip akıllı telefonunu sunmuştu. Şimdi de Lumigon'dan dünyanın ilk gece görüş kamerasına sahip akıllı telefon modeli geldi.

Lumigon Danimarka merkezli ve küçük ölçekli bir akıllı telefon üreticisi olurken, Lumigon T3 adındaki cihazda gece görüş kamerasına yer vermiş. Bu açıdan bakıldığında da bu özelliğe sahip dünyanın ilk akıllı telefon modeli olduğu söyleyebiliriz.

Lumigon T3 akıllı telefonun arkasında 4MP çözünürlükte gece görüş kamerası bulunuyor. 4.8" büyüklüğünde ve 1280x720 piksel HD çözünürlükte dokunmatik ekran ile gelen akıllı telefon paslanmaz çelik kasası ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Hangi sertifikaya sahip olduğu verilmese de suya ve toza karşı dayanıklı yapı içerdiği kaydediliyor. Daha önceki model Lumigon T2 HD, IP58 olarak gelmişti.

Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon 2.2Ghz saat hızında çalışan işlemciden güç alıyor ve ayrıca 3GB sistem belleği ve 128GB dahili veri kapasitesi içeriyor.

Parmak izi tarayıcısı da içeren cihaz 4K çözünürlükte çekim yapabilen 13MP arka kamera içeriyor ve Selfie kamerası da 5MP olarak geliyor. Çift SIM kart desteği de içeren akıllı telefon parmak izi tarayıcısına da sahip. 

Lumigon T3'ün siyah versiyonu satışta ve beyaz ve turuncu ise bu ay sonunda geliyor. Cİhazın fiyatı ise 925$ olarak belirlenmiş. Akıllı telefonun 24 ayar altın kaplama versiyonu da bulunurken, bu özel versiyon da 1.200$ olarak satın alınabilecek.

Whatsapp