Lumia 950 ve Lumia 950 XL için Firmware Güncellemesi Yayınlandı

Microsoft, iki amiral gemi Windows 10 akıllı telefonu için merakla beklenen bir özelliği aktif etti.

Redmond merkezli yazılım ve donanım devi Microsoft,  geçtiğimiz yıl Ekim ayında tanıttığı amiral gemi Windows 10 Mobile akıllı telefonları Lumia 950 ve Lumia 950 XL modelleri için teni bşr firmware güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme ile merakla beklenen "çift tıkla uyandırma" özelliği kullanıma sunuldu. 

Finlandiya'lı köklü telefon şirketi Nokia tarafından akıllı telefon dünyasına kazandırılan en önemli inovasyonlardan biri olan "çift tıkla uyandırma"  özelliği neredeyse bütün Lumia modellerinde sunulmuştu. Üst seviyede yer alan Windows Phone işletim sistemli tüm Lumia akıllı telefonlar ise bu özelliğe sahip olarak sunuldu. Fakat ne var ki Microsoft'un Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldıktan sonra sunduğu ilk amiral gemi akıllı telefonları bu özelliğe sahip değildi. 

Microsoft,  bugün bazı bölgelerde yayınladığı yeni bir firmware güncellemesi ile Lumia 950 ve Lumia 950 XL akıllı telefonlar için çift tıkla uyandırma özelliğini aktif etti. Güncelleme henüz OTA (Over the Air) üzerinden yayınlanmadı. Bu nedenle kullanıcılar şimdilik Windows Device Recovery Tool aracılığı ile güncellemeyi yüklebiliyor. Fakat bu işlemin telefondaki bütün verileri sildiğini hatırlatalım. Bu nedenle WDRT ile yüklemek isteyen kullanıcıların öncelikle yedek almasını tavsiye ediyoruz. 

Microsoft'un 2 Ağustos tarihinde yayınlanacağı Windows 10 Mobile Anniversary Update güncellemesi ile kullanıcılara bir çok yenilikle birlikte çift tıkla uyandırma özelliğini de sunması bekleniyor. 

Whatsapp