LineageOS 14.1 Custom ROM Xiaomi Mi5s İçin Yayınlandı

Dünyaca ünlü Cyanogenmod custom ROM yazılımının devamı niteliğinde olan LineageOS 14.1 ROM Xiaomi Mi5s için resmi olarak yayınlanmış durumda.

Dünyaca ünlü Cutom ROM yazılımı olan Cyanogenmod uzun yıllar çeşitli Android cihazları için yazılım üreten bir ekip tarafından geliştirilmiş ve desteklenmiş bir yapıydı, Belli başlı sebeplerden dolayı Cyanogenmod ekibi dağılmış ve yerine LineageOS adı verilen yeni bir Custom ROM yazılımı geliştirilmeye başlanmıştı.

Şimdide Xiaomi Mi5s modeli için bir süredir geliştirilmekle olan yeni Custom ROM LineageOS resmi LineageOS sitesinden indirilebilir olarak paylaşıldı. Bu demek oluyor ki haftalık olarak resmi bir şekilde LineageOS ROM yazılımını Mi5s cihazınıza indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Şuan için daha yeni resmi ROM olarak LineageOS sitesinde paylaşılan Custom ROM çeşitli eksikliklere sahip olabilir. Gün geçtikte gelen güncellemeler ile bütün bu eksiklikler geliştiriciler tarafından giderilecektir. LineageOS Custom ROM yazılımı ile Mi5s telefonunuzu saf Android tadında bir yazılım ile kullanabilir ve AOSP yazılım üzerinde daha fazla özelleştirme imkanına sahip olabilirsiniz.

Güçlü Qualcomm Snapdragon 821 işlemci ile çalışan Mi5s, Android Marshmallow'a dayanan MIUI8 yazılımının kurulu olduğu bir sistemle gelmişti. Xiaomi'ye ve onların güzel kullanıcı arayüzüne karşı hiçbir söz söyleyemeyiz, ancak stok UI bugün bile rakipsiz bir arayüz diyebiliriz. Bu nedenle birçok Xiaomi Mi5s kullanıcısı, LineageOS'un temel aldığı en son Android sürümünde stok arayüzünü kullanabilmek için LineageOS'a geçebilir.

LineageOS 14.1 ile MIUI ROM kadar özelleştirme seçenekleri elde etmeyeceksiniz, ancak performans olarak oldukça üst bir noktaya çıkabileceksiniz. LineageOS'u kurmak için elbette, Xiaomi'nin cihazlarına koyduğu Bootloader kilidini kaldırdıktan sonra internette anlatımlarda yer alan şekilde  TWRP recovery menüsünü kurabilir ve daha sonra LineageOS 14.1 ROM'u Mi5s cihazınız için yükleyebilirsiniz. 

LineageOS 14.1 Mi5s Custom ROM yazılımını indirmek için TIKLA

Whatsapp