LG'nin yeni Stylus 2 Plus akıllısı global pazarda satışa sunuluyor

Geçtiğimiz ay Tayvan'da duyurulan LG Stylus 2 Plus şimdi de dünya genelinde satışa çıkmaya hazırlanıyor.

Bu senenin henüz ilk yarısında olmamıza karşılık, LG, oldukça fazla sayıda yeni akıllı telefon modeli duyurusu gerçekleştirdi. Firma, Samsung'un izinden giderken, her bütçeye göre farklı modeller sunmayı ihmal etmiyor.

Geçtiğimiz ay hatırlanacağı üzere firmanın duyurduğu akıllı telefon modellerinden birisi de LG Stylus 2 Plus adındaki cihaz olmuştu. Bu akıllı telefon stylus kalem desteği sunarken, nispeten düşük donanım özellikleri ile de bütçesi yeterli olmayan teknoloji meraklılarını hedefliyor.

LG'den bugün bir duyuru geldi ve LG Stylus 2 Plus, duyurulduğu ülke olan Tayvan'da bugün itibari ile satışa çıkarken, ayrıca global pazar için de bilgiler geldi. Bu bilgilere göre cihaz yakında Asya, Güney Amerika, Avrupa ve Kuzey Amerika'da bazı pazarlarda satışa çıkacak. 

Tayvan için fiyat etiketinin de 340$ olduğunu belirtelim.

Cihaza bakarsak, LG Stylus 2 Plus akıllı telefon 5.7" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik IPS LCD ekran ile geliyor. LG Stylus 2 Plus'ın yonga seti ise 1.2Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli Qualcomm Snadpragon 430 olarak belirlenmiş.

Grafik işlemci ise Adreno 505 olarak yer alıyor. 2GB / 3GB sistem belleği yeni akıllı telefonda bulunurken, dahili veri kapasitesi de 16GB / 32GB olmak üzere iki farklı seçenek olarak geliyor.

Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi ile sunulacak olan LG Stylus 2 Plus'ın arka kamerası 16MP ve Selfie kamerası da 8MP olarak konumlandırılmış.

Whatsapp