LG'nin yeni G Pad X 8.0 tableti ABD'de gün yüzüne çıktı

LG G Pad X 8.0 adındaki yeni tablet ABD'de T-Mobile tarafından listelendi.

Akıllı telefon pazarının güçlü isimlerinden olan Güney Kore devi LG, ayrıca tablet pazarında da cihazları ile yer alırken, firmanın yeni bir tablet modeli daha ortaya çıktı. LG G Pad X 8.0 olarak adlandırılan bu yeni tablet, Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren cep telefonu operatörlerinden T-Mobile tarafından listelendi.

Hatırlanacağı üzere özellikle akıllı telefon ve tabletler için ilk sızıntıları ile adından söz ettiren Twitter kullanıcısı @evleaks ya da gerçek ismi ile Evan Blass, geçtiğimiz Nisan ayında bazı önemli bilgiler paylaşmıştı.

@evleaks, Mayıs ayı ortalarında ABD'de T-Mobile üzerinden LG G Pad X 8.0 adı ile bir tabletin sunulacağını kaydederken, her ne kadar Haziran ayı başı olarak tarih değişse de cihaz gün yüzüne çıkmış durumda.

LG G Pad X 8.0 tablet, 8" büyüklüğünde ve 1920x1200 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor ve ayrıca cihazın yonga seti de 1.5Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon olarak belirlenmiş. 2GB sistem belleği yeni tablette yer alırken, ayrıca dahili veri kapasitesi de 16GB olmakta.

Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan LG G Pad X 8.0 tablet hem ön hem de arka yüzünde yer alan 5MP kamera ile sunuldu. Cihazın fiyatına bakacak olursak eğer, kontratsız olarak 240$ ve kontratlı olarak da 24 ay ayda 10$ ödemeler ile alınabilecek.

Whatsapp