LG'nin G5 SE modeli Rusya pazarında yerini alıyor

LG G5'in düşük modeli LG G5 SE'nin sunulacağı ülkelerden bir tanesi de Rusya oldu

LG, kısa bir süre önce yeni nesil amiral gemiis LG G5 ile karşımıza geldi. Şubat sonunda Mobil Dünya Kongresi, MWC 2016'da resmi olarak duyurulan akıllı telefon 1 Nisan tarihi itibari ile de farklı pazarlarda satışa sunulmaya başlanmıştı.

Kısa bir süre öcen bilindiği üzere Apple, yeni bir akıllı telefon duyurusu gerçekleştirdi. Mart sonunda gelen cihaz 4" ekrana sahip olurken, firma tarafından da iPhone SE olarak adlandırılmıştı.

Bu adlandırma sonrasında geride kalmak ismeyen LG'den de LG G5 SE geldi. Bu cihaz yonga seti ve RAM olarak LG'nin amiral gemisine göre biraz daha düşük gelirken, LG özellikle bu akıllı telefonu ile gelişmekte olan bazı ülkeleri hedefliyor. 

Daha önce Güney Amerika'da LG G5'in bu farklı versiyonu görünmüştü ve şimdi de LG G5 SE, Rusya'da LG tarafından listelendi. 

LG G5 SE'nin teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, cihaz 5.3" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Akıllı telefonun yonga seti ise sekiz çekirdekli 64-bit işlemcili Qualcomm Snapdragon 652 olarak belirlenmiş.

Akıllı telefon 3GB sistem belleği ile gelirken, dahili veri kapasitesi ise 32GB olarak belirlenmiş. LG G5 SE Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon 16MP + 8MP çift arka kamera içerirken, ayrıca 8MP ön kamera ile geliyor. 

Modüler kasa tasarımına sahip olan akıllı telefon 2.800mAh batarya içeriyor ve parmak izi tarayıcısı da akıllı telefonda yer almakta.

Whatsapp