LG'nin bu sene ikinci çeyrek akıllı telefon satışları açıklandı

LG, bu sene ne kadar akıllı telefon satabildi?

2016 senesi ikinci çeyrek geride bırakıldı ve akıllı telefon pazarının önemli isimleri finansal sonuçlarını yatırımcıları ve kamuoyu ile paylaşmaya başladılar.

Güçlü isimlere baktığımızda Apple açıklama yaparken, firma 40.4 milyon iPhone modeli sattığını duyurdu. Diğer taraftan Samsung ise 80 milyon civarında akıllı telefon satarken, liderliği almış durumda. Pazarda üçüncü sırada yer alan Huawei ise 21 milyon akıllı telefonu 2016 ikinci çeyrekte sattığını duyurdu.

Akıllı telefon pazarının bir başka güçlü ismi de LG olurken, Samsung gibi Güney Kore merkezli bu firma da 2016 ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Firma 503.1 milyon dolar faaliyet karı elde ederken, bu rakam geçtiğimiz sene aynı döneme göre %140 oranında artışa karşılık geliyor. Bu rakamda Home Appliance & Air Solution ve Home Entertainment bölümlerinin etkisi büyük.

Akıllı telefon satış rakamlarına bakacak olursak eğer, LG, söz konusu çeyrekte 13.9 milyon adet akıllı telefon sattı. Önceki çeyrek olan 2016 ilk çeyreğe göre sadece %3 oranında bir artış görünürken, düşük LG G5 satışlarının da etkisi ise 132.1 milyon dolar operasyon zararı görünüyor.

Özellikle bu sene giriş ve orta seviyede yeni modeller sunan LG, diğer taraftan ilerleyen dönemde de yeni bir üst seviye model duyuracak. Geçtiğimiz sene sunulan LG V10'un halefi olarak gelecek olan akıllı telefonun LG V11 ya da LG V20 olarak adlandırılacağı belirtilirken, üst düzey donanım özellikleri ile dikkat çekeceği ifade edilmekte.

Whatsapp