LG'nin 2018 Amiral Gemisinin Özellikleri Sızdırıldı

LG'nin 2018 amiral gemisi akıllı telefonu, 6.1 inç ekran ve Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti ile Haziran ayında resmiyet kazanabilir.

Bugün ortaya çıkan yeni bir habere göre Güney Kore'li üretici LG'nin geç kalan amiral gemisi Haziran ayında gün yüzüne çıkabilir. LG'nin kod adı "Judy" altında bir akıllı telefonu gün yüzüne çıkarma planlarını anlatan isimsiz bir kaynak, akıllı telefonun 6.1 inç ekrana sahip olacağını iddia ediyor. Bu cihaz, MLCD+ adı verilen yeni bir ekran türüne sahip olacak. Bu ekran, RGBW matrisinin bir parçası olacak beyaz bir alt piksel sayesinde 800-nit aralığına çok yüksek bir parlaklığı sahip olacak, ancak tipik bir IPS LCD ekrana kıyasla % 35 daha az enerji tüketecek. 

Akıllı telefonun, sekiz çekirdekli bir CPU ve Adreno 630 GPU taşıyan Qualcomm Snapdragon 845 yonga setine sahip olacağı belirtiliyor. Bellek özellikleri tarafında ise 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı bulunuyor. IP68 sertifikasına sahip cihazın arka tarafında ise f/1.6 diyafram aralığına sahip 13MP + 13MP çift kamera kurulumu yer alacak. IP68 sertifikası sayesinde cihaz, bir metre derinliğinde suda, 30 dakika boyunca koruma sağlayabiliyor. Cihaz ayrıca LG V30 modelinde olan askeri sınıf koruma sağlayan kılıfa sahip olacak ve ayrılmış stereo hoparlörler de cihazda yer alacak. 

Geçtiğimiz yıl, Samsung'un Qualcomm'la Snapdragon 835 yonga setinin ilk üretiminin tamamını kendine ayırmak için yaptığı anlaşma nedeni ile LG G6, Snapdragon 821 yonga seti ile pazara sunulmak zorunda kalmıştı. LG bu yıl, Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+'dan önce piyasaya girmek yerine, Qualcomm Snapdragon 845 yonga setini kullanmak için amiral gemisini Haziran ayında piyasaya sunmayı tercih etmek zorunda kaldı. 

Whatsapp