LG V50 ThinQ 5G, 10 Mayıs'ta Geliyor

LG, ilk 5G amiral gemisi akıllı telefonu V50 ThinQ 5G'yi 10 Mayıs tarihinde satışa sunacak.

LG V50 ThinQ 5G ilk olarak MWC 2019'dan bir gün önce resmi olarak duyuruldu ve başlangıçta 19 Nisan’da Piyasaya sürüleceği duyurulmuş olsa da LG, bu akıllı telefonun lansmanını bir süre beklemeye alma kararı verdi. Güney Kore merkezli üreticinin bu kararı almasında, işlemci ve 5G modem ile ilgili optimizasyon sorunlarının etkili olduğu belirtiliyor, ancak LG, akıllı telefonun Güney Kore'de 10 Mayıs'ta raflardaki yerini alacağını resmi olarak açıkladı.

Kaynaklara göre, LG, tüketicilere kesintisiz bir 5G deneyimi sunmak istediği için üç ana yerli operatör ile aynı anda, akıllı telefonu piyasaya sunmaya karar verdi. Galaxy S10 5G kullanıcılarının da LTE ile 5G arasında geçiş yaparken düşük hızlar ve bazı zayıf bağlantı sorunları hakkında şikayette bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Yeni nesil bir teknolojinin piyasaya sürülmesi oldukça zorlu süreçler gerektiriyor ve LG de henüz gelişimini tamamlamamış bir ürünü piyasaya sunmayarak zaman kazanmış oldu. Cihaz, LG'nin iddiasına göre katlanabilir bir akıllı telefon deneyimi yaşattığı söylenen ikincil ekran kılıfı ile birlikte piyasaya sunulacak. 

LG V50 ThinQ 5G'nin fiyatı, 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanına sahip versiyonu için 1.199.000 KRW (1.030 $ / 920 €) civarında olacak.

Whatsapp