LG V40 ThinQ basın görselleriyle karşımıza çıktı

Akıllı telefon üretiminin Güney Kore merkezli LG firmasının geliştirdiği yeni amiral gemisi cep telefonu V40 ThinQ'un basın görselleri kamuoyuna sızdırıldı.

Akıllı telefon sektöründe Android ekosistemine verdiği destekle birlikte faaliyetini sürdüren isim olan Güney Kore merkezli LG firması, satış rakamı anlamında ise tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşıyor. Birçok pazardan başarısız satış rakamları nedeniyle çekilme kararı aldığı iddia edilen firma, diğer bir yandan ise yeni akıllı telefon modelleriyle sektörde daha iddialı konuma gelmeyi amaçlıyor.

Bu bağlamda 5 kamerasıyla birlikte dikkatleri üzerine çekecek olan ve mobil fotoğrafçıların ilgi odağı olmasını beklediğimiz V40 ThinQ modeli üzerinde çalışmalarını sürdüren firma, cihazın arka yüzünde 3 kamera ve ön yüzünde ise 2 kamera kombinasyonuna yer vermeyi hedefliyor. Cihazın henüz net olarak genişliği bilinmeyen P-OLED teknolojili ekran üzerinde şekillenmesi beklenilirken, tüm gücünü Snapdragon 845 yonga seti ve ona eşlik edecek olan 6 GB yada 8 GB RAM bellek seçeneklerinden alması bekleniliyor.

Tıpkı diğer üreticilerde olduğu gibi artık 3.5 mm kulaklık girişinden vazgeçme kararı alan şirket, bu cihazın kulaklık jakı yerine USB Type-C portuna yer verecek. Bu port üzerinden hem cihazlarınızı şarj edebilecekken, portu hemde bir kulaklık girişi olarak kullanabileceksiniz.

Kısa süre içerisinde LG V40 ThinQ modeline ait teknik detayların daha çok kamuoyuna sızdırılacağı düşünülürken, şimdilik cihazın çıkış tarihi hakkında net bir bilgi elimizde bulunmuyor. Öte yandan bazı kaynaklar gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte cihazın IFA 2018 fuarında tanıtılacağını iddia ederken, bazı kaynaklarda ise cihazın tanıtım tarihi olarak 16 Kasım işaret ediliyor.

Whatsapp