LG V30 muhteşem tasarımıyla IFA 2017'de karşımıza çıktı

Akıllı telefon üretimi arasında yer alan Güney Kore kökenli LG firması, V30 olarak isimlendirdiği yeni nesil akıllı cep telefonunun teknik özelliklerini IFA 2017 fuarında tanıttı.

Akıllı telefon sektöründe bir türlü aradığı yeri bulamayan ve yaklaşık 8 çeyrektir ettiği zarara rağmen bu pazardan vazgeçmeyen Güney Kore kökenli LG firması, IFA 2017 fuarı kapsamında yeni akıllısı V30'un tanıtımını gerçekleştirdi.


Firma tarafından bugüne kadar tanıtılan en güçlü akıllı cep telefonu modellerinden birisi olarak tanımlayabileceğimiz LG V30 modeli, daha önceki V30 serisinin üyesinde kullanılan ikincil ekran kaldırılıp yerine boydan boya FullVision ekran tercih ediyor. Tamamıyla köşeleri oval olarak tasarlanan boydan boya bir ekran ve metal çerçeve ile gelen cihazın arka kapağındaki kavisli tasarımında muhteşem olduğunu söyleyebiliriz.


Cihazda 6 inç genişliğinde 1440 x 2880 piksel çözünürlüklü P-OLED panel tercih edilirken, ekran düşmelere, çarpmalara ve çizilmelere karşı ise Gorilla Glass 5 teknolojisiyle korunuyor. Cihazın arka yüzeyinde 3 eksenli OIS’e ve f/1.6 diyafram açıklığına sahip 16 MP çözünürlüğündeki bir kamera ile geniş açılı 13 MP çözünürlüğündeki bir kamera bulunurken, bunların lensleri ise Gorilla Glass 4 teknolojisiyle çizilmeye karşı dirençli şekilde tasarlanmış.


Ayrıca bunun yanı sıra darbelere karşı askeri standartlarda dayanıklılık sertifikası MIL-STD-810G'yi içeren cihaz, 1.5 metre suyun altında ise IP68 sertifikası sayesinde durabiliyor. Cihazın kalbini Snapdragon 835 işlemcisi ile 4 GB kapasitesindeki RAM bellek oluştururken, dahili depolama alanı olarak ise 64 GB ve 128 GB olmak üzere 2 farklı versiyonu bulunuyor. Bu alan dilenirse MicroSD kart seçeneğiyle arttılabiliyor.


Donanım LG G6’nın en çok eleştirilen özelliklerinden birisi de güncel donanıma sahip olamamasıydı. LG, yeni amiral gemisi LG V30’da en güncel platformu yani Snapdragon 835’i kullanıyor. Bu anlamda rakiplerini yakalamayı başarıyor. 4 GB RAM ve 64/128 GB dahili depolama seçeneğinin yanında bir de microSD kart desteğine yer veriliyor. LG G6’ya göre pil kapasitesinde herhangi bir değişim yok, 3300 mAh batarya tekrar bizlerle.


Son olarak sizlere cihazın ön kamerasının 5 MP çözünürlüğünde olduğunu ve 1080p video kayıt edebildiğini belirterek, müzik sevenler için cihaz kutusundan B&O PLAY markası taşıyan bir kulaklıkla çıkacağını belirtelim. LG V30'un fiyat etiketi ve çıkış tarihi hakkında elimizde henüz bir bilgi bulunmazken, bu bilgiler netleşince yeni bir haberle karşınızda olacağız.

Whatsapp