LG V20 akıllı telefon AWS-3 LTE desteğine sahip ilk akıllı telefon

LG'nin yeni üst seviye akıllısı V20, bir çok açıdan ilk olmaya devam ediyor...

Her ne kadar şu sıralar gündem tamamen Apple'ın yeni iPhone 7 ve iPhone  Plus adındaki akıllı telefon modelleri olsa da bu ayın başında duyurulan önemli akıllı telefon modellerinden birisi de LG'nin yeni üst düzey akıllısı LG V20 olmuştu.

LG V20, Google'ın geliştirdiği yeni işletim sistemi sürümü Android 7.0 Nougat ile gelen ilk akıllı telefon olarak lanse edildi. Ayrıca sadece bununla da sınırlı kalınmazken, ayrıca 32-bit Quad DAC içeren ilk akıllı telefon olma özelliğine de sahip.

Ayrıca gelen yeni bilgilere göre ayrıca bir özelliği ile de dünyada ilk olduğu belirtiliyor. Bu önemli özellik ise AWS-3 LTE desteğine sahip ilk akılı telefon olması.

ABD'de 2017'de Verizon AWS-3 desteğini eklemeyi planlıyor. Ayrıca Kanada'da da benzer şekilde Wind 2017'de bu özelliği alacak. Yine de 2018'den önce ciddi anlamda yükseliş beklenmiyor. ABD, Kanada, Güney Kore gibi gelişmiş ülkelerde ilk olarak yer alacak.

LG V20 akıllı telefon 5.7" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. Ayrıca 2.1" olarak ikinci bir ekran daha bulunmakta.

Cihazın sistem belleği 4GB olarak belirlenmiş ve dahili veri kapasitesi de 32GB / 64GB olarak geliyor. Yonga seti ise dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 olmakta.

LG'nin yeni akıllısının arkasında 16MP + 8MP çift kamera bulunurken, ön kamera ise 5MP çözünürlük sunuyor. 

Whatsapp