LG, Taimen Kod Adlı Google Pixel 2'nin Üreticisi Olabilir

Google'ın 2017 akıllı telefon modelleri hakkında detaylar gelmeye başladı. 2016 yılında HTC tarafından üretilen Pixel ve Pixel XL'nin devamı olan cihazlar LG tarafından üretilebilir.

Dün Google'ın 2017 akıllı telefon serisine ilişkin yeni bilgiler, şirketin geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Pixel XL modeline doğrudan bir halef olarak önceki planlarını iptal etmiş olabileceğini ortaya koymuştu. Uzunca bir süre, Google'ın, Google Pixel serisi için Pixel ve Pixel XL'nin haleflerinin yanı sıra üçüncü bir büyük ekranlı modelin de dahil olduğu, üç farklı modeli test etme sürecinde olduğunu duyuyoruz. Bununla birlikte tüm dikkatini Taimen kod adlı cihaza kaydıran Google'ın, Muskie kod adı altında geliştirilen cihazı ise iptal ettiği yönünde haberler geliyor. 

Yeni sızdırılan bilgilerde, şimdi "Taimen" kod adlı cihazın Google'ın geçmişte Nexus 4 ve Nexus 5X için ortaklık kurduğu LG tesislerinde üretilebileceğini gösteriyor. 9to5Google tarafından Android Issue Tracker'da bulunan Mart 2017'ye ait bir hata raporu girişi, "Taimen" adlı bir cihaz için bir "USB PD Uygunluk Hatası" nı kısaca ayrıntılarıyla anlatıyor. Rapor bir LG çalışanı tarafından rapor edildi ve daha sonra bir Google temsilcisi tarafından  Android Issue Tracker'daki Android> Partner> Harici> LGE> Taimen> Güç başlığının altına taşıması istendi.

En yeni söylentilere göre, Google bu yıl iki yeni Pixel telefonunu piyasaya sürecek. Bunlardan küçük olanı "Walleye" kod adı altında geliştiriliyor ve Google Pixel için doğrudan bir yükseltme olacak ve aynı 5 inç ekrana sahip olacak. "Taimen" kod adlı cihaz ise Pixel XL'den daha büyük olacak. Şu an Taimen kod adlı cihazın ekranının ne kadar büyük olacağı henüz belli değil, ancak LG G6 ve Galaxy S8'de bulunan uzun boylu, sırasıyla 18: 9 (ve 18.5: 9) ekranlarla benzerlik gösterebilir.

Whatsapp