LG Q9 Geekbench'te, Q9 One ise Bluetooth Sertifikasında Ortaya Çıktı

LG'nin orta seviye yeni akıllı telefon modelleri Q9 ve Q9 One hakkında detaylar gelmeye devam ediyor.

CES 2019 etkinliği yaklaşırken, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Güney Koreli üretici LG'nin sıra dışı orta seviye akıllı telefonu LG Q9 hakkında birçok  sızıntı ortaya çıkmıştı. LG Q9 hakkında şimdi yeni bilgiler de ortaya çıktı. Bunlardan birincisi ve en önemlisi, cihaza güç verdiği iddia edilen ve oldukça eski olan Snapdragon 821 yonga seti olacak.

LGE LM-Q925L model numarası ile Geekbench Benchmark testinden geçen akıllı telefonun Geekbench listesi, bu alışılmadık yonga seti seçimini onaylıyor. Ancak, bu bilgi daha önce de söylenti konusu olmuştu. Aslında, çoğu kaynak, LG Q9'un sadece yeniden isimlendirilen bir LG G7 Fit olduğunu iddia ediyor. Donanım özellikleri dışında tasarımın da aynı olduğu belirtiliyor. 

LG’nin LM-Q925K / L / S model numarası altındaki Q9’u, 1440 x 3120 piksel çözünürlüğe sahip 6.1 inç IPS LCD ekran, yukarıda belirttiğimiz Snapdragon 821 yonga seti, 4 GB RAM, 3.000 mAh pil, Hızlı Şarj 3.0 desteği ve 32 GB veya 64 GB dahili depolama alanı gibi LG G7 Fit özellikleriyle birlikte yakında duyuracağı anlaşılıyor.

LG Q9, arkada 16MP, önde ise 8MP olmak üzere sadece iki kameraya sahip olacak. Aynı zamanda microSD kart yuvası, IP68 ve MIL-STD-810G sertifikasının yanı sıra Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac çift bant, Bluetooth 5.0 Düşük Enerji , A-GPS, GLONASS, BeiDou, NFC, USB Type-C bağlantı noktası, 4G VoLTE ve GPS gibi oldukça geniş bağlantı özelliklerine sahip olacak. 

Bu noktada işler biraz karışıyor zira LG, benzer bir orta seviye akıllı telefon üzerinde daha çalışıyor. Netflix'in listesinde ayrıntılı olarak belirtildiği üzere bu cihazın LG Q9 One adıyla gelmesi muhtemel görünüyor. Listede ayrıca, LGQ927L kod adlı bir cihazdan da bahsediliyor. 

Anlaşılan, LG Q9 One, aynı zamanda yakın zaman önce aynı model numarası altında Bluetooth SIG Sertifikasyon sitesinde de sertifika aldı. Birkaç ay önce LM-Q927L model numaralı cihaz, Wi-Fi Alliance sertifikası da almıştı. İlginç olan, cihaz her iki cihazda da Android 9 Pie'yi şeyim sistemi bulunuyordu. Buna karşılık, standart LG Q9 hakkında bilgi sahibi olan çoğu kaynak, işletim sisteminin Android 8.1 Oreo olduğunu iddia ediyor. One isim eli, yaklaşmakta olan akıllı telefonun Android One versiyonu olacağını gösteriyor olabilir. 

LG Q9'un Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti ve 3.550 mAh bataryaya sahip olacağını iddia eden birçok söylenti bulunuyor. Belki de iddia edilen bu farklı donanım özellikleri LG Q9 One ile ilgili olabilir. 

Whatsapp