LG Q6, Q6 + ve Q6α Resmi Olarak Duyuruldu

LG, G6 Mini adımlarla bilgileri sızan yeni akıllı telefonları Q6 serisini üç farklı model olarak duyurdu. LG Q6, Q6+ ve Q6α resmiyet kazandı.

Güney Kore merkezli şirket LG, son zamanlarda sık sık haberlerimize konu olan orta seviye Q serisi akıllı telefonlarını Full Vision ekran özelliği ile birlikte resmi olarak tanıttı. LG, Q serisini tanıtırken, bu telefonlar için "LG premium telefonların uygun fiyat noktalarında önemli özelliklerini sunan orta sınıf akıllı telefonları" dedi. Şirket, "G6 mini" modelini sunmak yerine, LG Q serisi cihazları bir başka cihaz serisi haline getirmeye karar verdi.

LG Q6 referans seçenek olurken, LG Q6 + ve Q6α sırasıyla Q6'nın bir adım üstünde ve altında birer seçenek olarak sunuluyor. Her üç model arasındaki belirgin fark RAM ve depolama kapasitesinde ortaya çıkıyor. Tüm Q6 versiyonları, LG G6 ile aynı tasarım dilinde, Full HD + çözünürlüğüyle (2160x1080px) 5.5 inçlik bir FullVision ekrana sahip alacak. Qualcomm Snapdragon 435 yonga setinden güç alacak cihazlar, 3.000 mAh batarya ile destekleniyor. 

LG Q6 cihazları için bellek yapılandırmaları şu şekilde listeleniyor:

  • LG Q6α - 2GB RAM / 16GB depolama alanı
  • LG Q6 - 3GB RAM / 32GB depolama alanı
  • LG Q6 + - 4GB RAM / 64GB depolama alanı

Bağlantı özellikleri arasında 802.11n Wi-Fi (5GHz yok) ve Bluetooth 4.2 bulunuyor. Ön tarafta 100 derecelik 5MP selfie kamerası bulunan cihazların arka tarafında ise 13MP tek bir kamera yer alıyor. Telefonların gövdesi yine de G6 gibi 7000 serisi alüminyumdan üretilmiş. Ve evet Q6 telefonların hepsi G6'nın yüz tanıma uygulamasını destekliyor.

Q6, Ağustos ayından itibaren Asya'nın "önemli pazarlarında" satışa çıkacak. Avrupa, Latin Amerika ve Kuzey Amerika ise Asya pazarlarında sonra LG Q6 serisi akıllı telefonlara kavuşacak.

Whatsapp