LG, OLED ekranlı telefon üretimine start veriyor

Güney Kore kökenli LG firması, akıllı telefon pazarı için LCD ekran üretimine son verip OLED ekran üretimine başlamayı hedefliyor.

Özellikle son dönemlerde akıllı cep telefonu sektöründe istediği başarıyı edinemeyen Güney Kore kökenli LG firması, eski günlerine dönebilmek adına yeni bir planlama içerisine girdi. Bir dönem akıllı cep telefonu pazarından bile çekileceği iddia edilen bu dev üreticinin, artık LCD panel üretimine son vererek yeni geliştireceği akıllı telefon modellerinde OLED ekran teknolojisine yer vermesi bekleniliyor.


Samsung Display tarafından geliştirilen OLED ekran teknolojisiyle kıyasıya bir rekabet yaşamak adına yeni patent başvuruları gerçekleştirilen LG firması, gerekli üretim süreçlerini ve sevkiyat işlemleri içinde çalışmalarını sürdürüyor. LG'nin böylelikle Samsung'un pazardaki en büyük alternatifi olması ve pazarda önemli bir yer edinmesi bekleniliyor.


Firmanın bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenilen V30 isimli akıllı cep telefonunun ardından, gelecek yılda OLED ekranıyla dikkatleri üzerine çekecek olan G7 modelini tanıtması bekleniliyor. LG bakalım geliştereceği yeni akıllı telefon modellerinde kullanacağı OLED ekran teknolojisiyle pazarda yeniden yer edinmeyi başarabilecek mi?


Ayrıca gerçekleştireceği ekran üretiminde, diğer üreticilerin ekran taleplerine ne kadar olumlu cevap verebilecek seyredip göreceğiz.

Whatsapp