LG Nexus 5X Üzerinde Windows 10 Mobile İşletim Sistemi Çalışır mı?

Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile meraklılar tarafından Android cihazlarda da test ediliyor. Bunlardan biri de LG Nexus 5X oldu.

Akıllı telefonlar çıktığı günden beri meraklı kullanıcılar farklı işletim sistemlerini telefonlarına yüklemek için uğraşıyor. Bunlardan bir tanesi de bugün ortaya çıkan LG Nexus 5X akıllı telefon üzerinde denendi. Kullanıcılar,  LG Nexus 5X'e Windows 10 Mobile işletim sistemi yükledi ve bunu da bir video ile paylaştı. 

Aslında Windows 10 Mobile işletim sistemi yüklenen ilk Android akıllı telefon Nexus 5X değil. 2015 yılında da Microsoft ve Xiaomi'nin ortak çalışması sonucu Xiaomi Mi 4 için Windows 10 Mobile romu yayınlanmış ve kullanıcılar da Windows 10 Mobile Yapı 10586 sürümünü Mi 4 cihazlarında test etme imkanı bulmuşlardı. 

Google’ın Nexus akıllı telefonlarına Windows 10 Mobile yüklemek için tabi ki resmi bir ortaklık söz konusu değil. Yukaridaki videoda gördüğünüz Nexus 5X'e Windows 10 Mobile yükleme işlemini ise bu konularda oldukça bilgili olan bir kullanıcı yapmış gibi görünüyor. 

Videonun bir bölümünde cihazın İMEİ numarası da görünüyor. İMEİ bilgilerini kontrol ettiğimizde ise bu imei numarasının LG E900 Swift 7 adında bir modele kayıtlı olduğunu gördük. Fakat ne var ki bu bilgi yayınlanma videonun sahte olduğunu göstermiyor. Zira bu yükleme işlemini yapan kişi telefonun imei numarasını farklı nedenlerden dolayı değiştirmiş olabilir ki bu işlem Nexus 5X'e Windows 10 Mobile yüklemeden çok çok daha kolay bir işlem. 

Windows 10 Mobile yüklemek için LG Nexus 5x seçilmesinin nedeni ise aslında son derece basit bir nedene dayanıyor olabilir. Zira LG Nexus 5X, bootloader kilidi açık olarak sunuluyor. Bu da yükleme işlemini kolsylsştıtdığı gibi riskleri de azaltıyor. Son olarak LG Nexus 5X'e Xiaomi Mi 4 için yayınlanan Windows 10 Mobile Yapı 10586 romunun yüklendiği düşünülüyor. 

Whatsapp