LG K8 (2018), MWC 2018'de tanıtılacak

Güney Kore merkezli akıllı cep telefonu üreticisi LG, yeni akıllı cep telefonu K8 (2018)'i Mobil Dünya Kongresi kapsamında sergilemeyi planlıyor.

Akıllı telefon sektöründe bir türlü beklediği  başarıyı elde etmeyi başaramayan Güney Kore kökenli LG firması, giriş seviyesi ile orta segment kullanıcılar için yeni modeller geliştirmeye devam  ediyor. Firma yeni nesil amiral gemisi cep telefonu üzerindeki çalışmaları sürdürürken, uygun fiyatlı modelleriyle birlikte akıllı telefon pazarında kendine yer edinmeyi hedefliyor.

Bu bağlamda K serisi altına konumlandırdığı tüm modelleri güncellemeyi planlayan şirket, bu cihazları sadece teknik özellik olarak değil tasarımsal olarakta yeniliyor. Bu bağlamda LG K8 modelinin 2018 versiyonunu hazırlayan şirket, bu modeli hem modern çizgiler anlamında tasarlamış hemde fiyat etiketinin uygun olması için çalışmalara başlamış.

LG K8 (2018) modelinin kalbini 1.3 GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli mobil işlemci ile 2 GB kapasitesindeki RAM bellek oluşturacakken, 16 GB kapasitesi dahili depolama alanı ve bu alanı arttırmak içinse MicroSD kart desteği bulunuyor. Cihaz 5 inç genişliğinde olan 1280 x 720 piksel çözünürlüklü LCD ekran üzerinde şekillenecekken, enerjisini ise 2500 mAh kapasitesinde olan bataryadan sağlayacak.

Yazılım cephesinde ise Android 7.1.2 Nougat işletim sisteminin desteğini ardına alacak olan cihazın arka yüzünde 8 MP çözünürlüğündeki arka kamera ve ön yüzünde ise 5 MP çözünürlüğündeki kamera yer alıyor. Cihazın tanıtım etkinliğinin  MWC 2018 konferansı kapsamında gerçekleştirilmesi, konferans sonrasında ise cihazın satışlarına başlanılması bekleniliyor.

Whatsapp