LG, Huawei, Oppo ve Vivo Akıllı Telefonlar, Ekran Parmak İzi Okuyucu ile Gelebilir

LG, Huawei, Oppo ve Vivo telefonların parmak izi okuyucu özellikleri konusunda yakında önemli bir gelişme olabilir. CricualTec ile anlaşan firmalar, ekran parmak izi okuyucu özelliğini kullanabilir.

LG, Huawei, Oppo ve Vivo akıllı telefonlarındaki parmak izi tarayıcılarının ortak noktası nedir? Hepsi, şu anda şeffaf bir parmak izi sensörü için bir patent aldığını iddia eden, biyometrik çözüm geliştiricisi olan CricualTec tarafından üretilmektedir.

Şirketin patentini aldığı yeni teknoloji, bir akıllı telefon ekran panelinin belirli bir bölümünde dokunma hassasiyetini artırabiliyor ve böylece parmak izlerini tarayabiliyor. CrucialTec, üretim sürecinin mevcut bir dokunmatik ekran üretim süreci ile paylaşılabilmesi nedeniyle, yeni modülün yüksek bir üretim verimliliğine sahip olacağını iddia ediyor.

Bir CrucialTec yetkilisi son gelişmelerle ilgili şu düşüncelerini paylaştı:

Patentli şeffaf sensör teknolojisi, CrucialTec'in 2012'de başlayıp, ekran parmak izi çözümü veya DFS olarak adlandırılan bir ekran içi parmak izi modülü geliştirmeye yönelik devam eden projesinin bir parçası. Şirket, elektrot yapıları, materyalleri, algılayıcıların ve algoritmaların çalışması gibi ilgili teknolojiler için patent almaya devam edecek.

 Genellikle patentlerin her zaman gerçek ürünlere dönüşmediğini biliyor olsak da burada durum çok farklı. CrucialTec, bu modülleri geliştirmek için çok fazla zaman ve kaynak yatırmış görünüyor ve şirketin bu yılki MWC etkinliğinde "DFS" ürünlerini sergilemesi bile, bu teknolojilerin çok yakında akıllı telefonlarda çalışabileceğini gösteriyor.

Çinli üreticilerin bu teknolojiyi benimseyen ilk üreticiler arasında olması bekleniyor, ancak süreç CrucialTec'in planladığı kadar etkili olursa, diğer birçok büyük oyuncu da bu teknolojiyi takip edecek gibi görünüyor.

Whatsapp