LG G7'de, irisli bir yüz tarayıcısı kullanılacak

Güney Kore merkezli akıllı telefon üreticisi olan LG firması, G7 olarak isimlendirdiği yeni amiral gemisi modeliyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Akıllı telefon sektöründe Android eko sistemi altında yoluna emin adımlarla devam eden Güney Kore kökenli LG firması, bir türlü sektörde başarılı olamadı. Ancak özellikle son geliştirdiği LG G6 isimli akıllı telefon modeliyle gündemde yer alan firma, şimdilerde ise yeni nesil akıllı cep telefonu LG G7 modelini geliştirmek için çeşitli çalışmalara başladı.

Bu modellerle birlikte sektörde tam anlamıyla bir farklılık yaratmak isteyen ekip, cep telefonunda tüm teknik detaylara yer vermek istiyor. Tam anlamıyla bir amiral gemisi modeli geliştirmek isteyen Güney Kore'li şirket LG G7 modelini bu bağlamda tasarlamayı ve hem yazılımsal hemde donanımsal özellikleri bu bağlamda hazırlamayı planlıyor.

Yeni nesil akıllı cep telefonu modelinde yüz tarayıcı teknolojisine destek verecek olan firma, iris tarayıcı teknolojisini kullanacak. Bu bağlamda cihazların çok daha güvenli bir şekilde açılması sağlanacakken, hafif ve karanlık bir ortamda bile sensör telefonun hızlı bir şekilde açılmasına imkan tanıyacak.

Iris Tarayıcı genellikle kızılötesi ışıklarla çalışırken, LG kızılötesi görüntüden normal görüntüye geçebilen bir kamera üretimi gerçekleştirmiş. Bu da iris tarayıcı teknolojisinin kullanılmasına rağmen cihazın ön yüzünde daha ufak bir kamera ve daha az sensör anlamına geliyor.

Whatsapp