LG G7, LCD Ekrana Sahip Olabilir

LG'nin bir sonraki amiral gemisi olması beklenen G7'nin maliyeti düşürmek adına OLED yerine LCD ekran paneli ile geleceği iddia ediliyor.

Güney Koreli pazar analistlerine göre LG, G6 akıllı telefonun halefi olacak cihazında, LCD ekran paneli kullanacak. Bunun sebebi olarak ise LG'nin OLED ekranların yüksek fiyatları nedeni ile maliyetleri kontrol altında tutmak istemesi gösteriliyor. OLED Ekranlar, bazı durumlarda LCD panellerinin göre iki üç kat daha pahalı olabiliyor. 

Güney Kore merkezli akıllı telefon üreticisi LG'nin G serisi akıllı telefonlarının geleneksel olarak LCD ekran paneline sahip olduğu söyleniyor, bu yüzden G7'nin (ki bu da herhalde telefonun ismi olmayacak) bir OLED kullanmaması pek de şaşırtıcı olmayacak. Söylentilere göre şirket, LG V30 serisi için OLED ekran kullanmayı tercih ediyor. LG G6'nın yerine geçeceği iddia edilen cihaza ait görüntülerde de çentikli bir LCD ekran paneli dikkat çekiyordu. 

Şimdilik bunlar sadece söylentilerden ibaret. LG'nin yeni akıllı telefonunu Nisan veya Mayıs ayında resmi olarak duyuracağı tahmin ediliyor. Bu duyuruya kadar da akıllı telefonun hangi isimle piyasaya çıkacağı dahil bilinmeyen bir çok yönü ile ilgili söylentiler gelmeye devam edecektir. 

Whatsapp