LG G6'nın Duyuru Tarihi Detaylanıyor

LG'nin tanıtmaya hazırlandığı yeni amiral gemisi G6 'nın duyuru tarihi detaylanmaya devam ediyor. İddialar LG G6'nın Şubat sonu ya da Mart ayı başında duyurulacağı yönünde.

Güney Kore merkezli üretici LG'nin akıllı telefonu iş kolu, G5 amiral gemisinin başarısız satış reklamlarından sonra büyük bir darbe aldı; bu nedenle, Güney Koreli şirket önümüzdeki yıl pazarlama stratejisini değiştirmeyi planlıyor.

Güney Kore basınında, LG'nin  bir sonraki en üst düzey akıllı telefonu olan LG G6'yı beklenenden bir ay önce duyurmayı planladığı yönünde haberler yer aldı. LG G5, geçtiğimiz MWC 2016 kapsamında düzenlenen bir etkinlikte Şubat ayı sonunda duyurulmuştu ancak Nisan ayında satışa sunulmuştu. Ancak duyurusu yaklaşan LG G6'nın aynı tarihlerde duyurulacağı fakat daha erken tarihte -muhtemelen Mart ayında- satışa sunulacağı iddia ediliyor. 

Şubat ayı sonunda yapılması planlanan Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2017 fuarında bir LG G6 duyurusu ihtimali giderek yükseliyor ve sektörde de bu yönde beklentiler artmaya devam ediyor. LG'nin G6 akıllı telefonu erken satışa sunma kararının arkasındaki nedeni, yıl boyunca satılan G6 akıllı telefon sayısını artıracak olması gösteriliyor. 

Bir başka deyişle, LG G6 Mart ayında veya Nisan ayının başında piyasaya çıkacak olursa, akıllı telefon, Nisan ayına kadar ertelendiğine dair söylentilerin bulunduğu Samsung Galaxy S8 ile rekabet etmek zorunda kalmayabilir.

LG gelecek sene sunacağı ilk modellerden başlayarak, "cesur yenilikler" den ziyade daha "istikrarlı" bir akıllı telefon stratejisine geçmeyi planlıyor. Bu yöndeki ilk adım ise Android kullanıcıları arasında pek de popüler olmayı başaramayan ve LG G5'i başlayan modüler tasarım anlayışını terk etmek olacak. 

Güney Koreli şirket, yeni amiral gemi akıllı telefonu ile mobil ödeme hizmeti, kablosuz şarj ve su geçirmez tasarım gibi Android ekosisteminde popüler olan hizmetler ve özelliklere odaklanacak.

Bir LG yetkilisi konuyla ilgili yorum yaparken şunları aktardı: Bir sonraki stratejik akıllı telefonumuzu hazırlarken bununla ilgili ayrıntılı bilgi veremiyoruz.

 

Whatsapp