LG G6 akıllı telefon daha az yapay, daha fazla zeka içerecek

LG'nin yeni amiral gemisi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.

Güney Kore devi LG, bu ay sonunda bu sene için en önemli modeli olarak yeni amiral gemisinin duyurusunu gerçekleştirecek. LG G6 adı ile gelecek olan yeni akıllı telefon ay sonunda İspanya, Barcelona'da düzenlenecek olan MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılacak. 

LG'nin bu yeni akıllı telefonu merakla beklenirken, firmadan bilgiler de gelmeye devam ediyor. Firma yeni bir teaser görsel yayınladı. Bu görselde "Less Artificial, More Intelligence" yazısı dikkat çekiyor. Bilindiği üzere son dönemde yapay zeka içeren sesli kişisel asistanlar ön plana çıkmıştı. Apple Siri, Microsoft Cortana, Google Asistant, pazarda yer alırken, Mart ayında gelmesi beklenen Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8'de de Bixby adındaki AI kişisel sesli asistan bulunacak.

LG'nin yeni akıllı telefonu LG G6, 26 Şubat tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte gün yüzüne çıkacak ve kısa bir süre önce de bazı koruyucu kılıf üreticileri üzerinden tasarım ortaya çıkarken, ayrıca render görseller de sızdırılmıştı.

Yeni cihaz iddialara göre 5.7" büyüklüğünde ve 2880x1440 piksel çözünürlüğünde 18:9 görüntü oranına sahip ekran ile sunulacak. Ayrıca cihazın önce alt ve üstte çerçeve kalınlığı da oldukça düşük olarak gelecek.

Yonga seti olarak daha önce Qualcomm Snapdragon 835'in adı geçse de son gelen bilgiler Qualcomm Snapdragon 821 ile sunulabileceği şeklinde. 6GB sistem belleği 6FGB / 128GB dahili veri kapasitesi, 16MP çift arka kamera, Google Android Nougat mobil işletim sistemi, akıllı telefonun önemli teknik özellikleri olarak sayılabilir.

Whatsapp