LG G5, Android Oreo güncellemesine kavuşuyor

Güney Kore merkezli LG firmasının bir önceki nesil akıllı telefonu G5, Android 8.0 Oreo yazılım güncellemesine kavuştu.

Akıllı telefon sektöründe pek istediğini bulamayan ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen pazarda savaşmaya devam eden Güney Kore merkezli LG firması, eski amiral gemisi modeli G5 üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu telefon modelini hala tercih edenlerin yüzünü güldürecek bir yazılım güncellemesi hazırlayan şirket, Android 8.0 Oreo tabanlı güncellemeyi yayınladı.

Yayınlanacak olan yeni yazılım güncellemesi ilk etapta şirketin ana vatanı olan Güney Kore'de piyasaya sürülecekken, birkaç haftalık süreç ardından ise yavaş yavaş global pazara yayılacak. Güncelleme sırasıyla ilk olarak Avrupa ülkelerine merhaba demeye hazırlanırken, daha sonra ise dünya üzerinde tüm cihaz kullanıcılarının hizmetine sunulması amaçlıyor.

Yayınlanan yeni yazılım Android çekirdeğini Android 8.0 Oreo sürümüne güncellerken, cihazda daha önce görülen birçok hatayı giderdiği ve güncellemeyi yükleyenlerin oldukça önemli bir performans artışı yaşadığı öne sürülüyor. 

Android 8.0 Oreo yazılım güncellemesi henüz ülkemizdeki LG G5 cihaz kullanıcılarına da ulaştırılmamışken, ulaştırılır ulaştırılmaz yeni bir haberle karşınızda olacağız. Son olarak ise bu cihaz için yayınlanan Android 8.0 Oreo güncellemesinin sanıldığının aksine cihaz için yayınlanan son büyük Android güncellemesi olacağını düşündüğümüzü de belirtemeliyiz.

Whatsapp