LG, Ekrana Gömülü Kamera Patenti Aldı

Güney Koreli LG'nin geçtiğimiz günlerde ekrana gömülü kamera için yeni bir patent aldığı bilgisi görselleri ile beraber ortaya çıktı.

İnceltilmiş çerçevelerin ardından ortaya çıkan çentikli ekran tasarımları kullanıcıların birçoğu tarafından beğenilmemişti. Bu durum karşısında alternatif tasarımlar arayan firmalar kızaklı sisteme sahip çok daha yüksek ekran kasa oranı bulunan tasarımlara yönelmeye başladı. Şimdi ise firmaların ekrana gömülü kamera teknolojisi sayesinde kızaklı sistemden kurtulacağı düşünülüyor.

Ekran içi kamera konusuyla ilgili olarak Samsung'un çalışmalar yaptığı biliniyordu. Benzer şekilde bir diğer Güney Koreli şirket olan LG'de bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor gibi görünüyor. Gelen son bilgiler LG'nin ekran içi kamera konusunda yaptığı çalışmaların neye benzediğini net bir şekilde gösteriyor. Şirketin ekran içi kamerayı nereye konumlandıracağı aşağıdaki görseller üzerinden net bir şekilde görülüyor.

Yukarıdaki görselin üzerinde 24 Ekim tarihinin yer aldığını görüyoruz. Hemen aşağıdaki görselin tarihinin ise 2 Kasım olduğu görülüyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Zenfone 6 prototip görseline benzer şekilde LG'nin ekranın köşesine yerleştirilmiş bir kamera kurulumunu kullanacağını söyleyebiliriz. Ayrıca ekranın ortasında yer alan bir kameranın da cihazlarda kullanılacağını söyleyebiliriz.

Şuan için sadece patent aşamasında olan bu tasarımın önümüzdeki yıl gerçeğe dönüşmesini bekliyoruz. Ekran kasa oranını kullanıcıların beğeneceği şekilde yükseltmeye çalışan firmalar bu tarz farklı tasarımlar ile kullanıcıların karşısına çıkmaya devam edecek gibi görünüyor.

Whatsapp