LG Display, neden iPhone X ekranı üretmediğini açıkladı

Teknoloji dünyasındaki önemli başlıklardan biri haline gelen LG Display'ın halen iPhone X ekran üretimine başlamamasının nedeni konusunda firma önemli bir açıklama gerçekleştirdi.

Başında olmasa bile 2017 yılının son dönemine Apple tarafından iPhone serisinin 10. yılına özel olarak hazırlanan iPhone X modelinin damga vurduğunu söyleyebiliriz. Çerçevesiz OLED ekranı sayesinde muhteşem bir görünüme kavuşan cihaz artık parmak izi okuyucusu sensörü yerine yüz tanıma sistemiyle birlikte çalışıyor.

Muhteşem cihazının ekran tedariği için sektörün en önemli ismi olan Samsung Display ile el sıkışan Apple firması, daha sonra aldığı kararla ise bu firmanın yedeği olarak LG Display'la bir anlaşma imzaladığı iddia ediliyordu. Şimdiye kadar üretim bandından çıkan tüm iPhone X modellerindeki ekranların tedariğini Samsung Display gerçekleştirirken, neden LG Display tarafından henüz bir ekran üretimi gerçekleştirilmediği de merak ediliyordu.

Geçtiğimiz hafta bu haber teknoloji dünyasının gündeminde dolaşırken konuya açıklık getirmek isteyen LG Display ise bir açıklama gerçekleştirdi. Firma yetkililerinin gerçekleştirdiği açıklamaya baktığımızda; ''2017 yılı içerisinde üretilen iPhone modelleriyle ilgili bir ilgimiz olmadığını söyleyebiliriz, bizim tercihimiz 2018 yılında üretilecek olan iPhone modelleri için odaklanmak.''

Yani yapılan bu resmi açıklamaya baktığımızda LG Display, iPhone X'in OLED ekranlarını üretmek yerine gözünü tanıtılacak olan yeni iPhone modellerine çevirmiş durumda. Özellikle dev firmanın yeni OLED ekranlı iPhone için yoğun bir şekilde çalıştığını ve 2018 yılında cihazlar henüz tanıtılmadan önce 60 milyon adet ekran üretimi gerçekleştireceği belirtiliyor.

Whatsapp