LG, bir sonraki akıllı telefonu için yeni tasarım dilini duyurdu

LG, yeni bir akıllı telefon tasarımına geçiş yapıyor.

Güney Kore'li teknoloji devi LG'nin son birkaç yıldır duyurulan akıllı telefonları tasarım olarak birbirine benziyor. G7, V40, G8, V50, G8X, V60 modellerini birbirinden ayırmanız için sahip oldukları kamera sayısını bilmeniz gerekiyor. LG, yeni bir tasarım diline geçiş yaparak bu durumu bir sonraki akıllı telefonu için değiştirecek gibi görünüyor.

LG'nin bir sonraki akıllı telefonu için paylaştığı yeni tasarım dilinde çentik yerine ''yağmur damlası'' yer alıyor. Yağmur damlası tasarımında daha küçük lensler ve büyük ana kameranın altında LED flaş yer alıyor. LG bu tasarımın şu an trend olan büyük kamera çıkıntılarının tersi olduğunu aktarıyor.

LG, yeni ''3D Arc Design” isimli tasarımı kullandığını aktarıyor. Bu tasarım ekranda ve telefonun arkasında simetrik eğimleri ortaya koyuyor. Samsung aynı tasarım anlayışını Galaxy Note 7 modeli için duyurmuştu. Xioami'de aynı şekilde benzer tasarım dilini daha önce ortaya koymuştu.

LG'nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu hakkında başka bir bilgi yer almıyor. LG'nin yeni tasarım dilini tüm seriye uygulaması bekleniyor. LG'nin tasarım başkanı Cha Yong-duk ''Yakında gelecek akıllı telefonumuz, ilk dokunuşta her zaman ayırt edici olan klasik LG tasarımlarının zengin geçmişinden yararlanacak.'' açıklamasında bulundu.

Güney Kore kaynaklı haber portalı Naver'in bu ay raporladığına göre LG, 15 Mayıs tarihinde yeni bir marka ve tasarımla yeni bir akıllı telefon duyurarak Chocolate serisindeki başarıya tekrar ulaşmak istiyor. Telefonun Qualcomm'un orta segment 5G destekli Snapdragon 765 işlemciye ve uygun bir fiyata sahip olacağı aktarılıyor.

Whatsapp