LG, Akıllı Telefon Yonga Seti İşine Tekrar Giriyor

LG'nin tescilli marka başvurusu, Güney Kore şirketin yeniden akıllı telefon yonga seti üretimine başlayacağını gösteriyor.

Bazı okurlarımız LG'nin 2014 yılında NUCLUN adını taşıyan yonga seti üretimine ile rakipleri Samsung ve Huawei'nin izinden gittiğini hatırlayacaktır. Ancak ne yazık bu yonga seti, Güney Kore'ye özgü sadece tek bir cihazda kullanıldı.

Güney Koreli teknoloji devinin kendi yonga setlerinin üretimine için çalışmaları olduğu yönünde söylentiler vardı ancak bu iddialar hiç bir zaman sağlam delillerle desteklenmedi. Bununla birlikte, LG'nin geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Hakları Ofisi'ne yaptığı iki ilginç marka başvurusuna bakarsak, bu durum yakında değişebilir diyebiliriz.

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Hakları Ofisi'ne yapılan başvuruda dosyalar, "Chips [entegre devreler] Çok işlemcili yongalar" olarak sınıflandırılıyor ve "LG KROMAX İşlemci" ve "LG EPIK İşlemci" adlarını taşıyor. Bu başvuru, isimlerin arkasındaki şeylerin ne olduğunu göstermesi açısından da önemli bir ipucu veriyor.

Yukarıda adı geçen yonga setlerinin akıllı telefonlarda kullanılacağını gösteren hiçbir işaret bulunmamakla birlikte, örneğin IoT pazarını hedef alıyor olabilirler. Geçen yıl Intel, LG yapımı ARM akıllı telefon yongalarını fabrikalarında üreteceğini resmen onaylamıştı. Aynı haberlerde yonga setlerinin amiral gemisi sınıfında kullanılan yonga setlerindeki 10nm mimarisinde olacağı belirtiliyordu.

LG, kendi yonga setini geliştirme ve üretme aşamasında olabilir ancak bu yonga setlerinin başlangıçta üst seviye akıllı telefonlarda kullanılması beklenmiyor. Zaten uzun bir test ve deneme aşamasından önce hiç bir üretici böyle bir riski göze almak istemez. 

Whatsapp