LG, 5G Destekli Snapdragon 855 Telefonunu MWC 2019'da Tanıtacak

LG, Mobil Dünya Kongresi’nde Snapdragon 855 yonga setine sahip 5G destekli bir akıllı telefon tanıtımı yapmaya hazırlanıyor.

LG bugün ilk 5G akıllı telefonunun 24 Şubat Pazar günü gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi etkinliğinde tanıtılacağını açıkladı.

LG ayrıca, yeni akıllı telefonun yeni duyurulan Qualcomm Snapdragon 855 yonga setine sahip olacağını da doğruladı. Snapdragon 855 Mobile Platform, Snapdragon 845'e kıyasla % 45'e varan bir performans artışı sağlıyor ve 7nm üretim süreci sayesinde çok daha verimli çalışıyor.

LG, verimlilik konusu ile ilgili olarak, cihazın 4.000 mAh bataryaya sahip olacağını doğruladı. Bu, 5G kullanımı ile birlikte tüketimin artmasına rağmen batarya ömrünün büyük ölçüde etkilenmeyeceği anlamına geliyor. Aslında LG, ilk 5G akıllı telefonunda kullanılacak bataryanın, LG V40 ThinQ'nun bataryasından daha büyük olduğunu vurguladı. 

LG'nin bir sonraki cihazı hakkında ortaya koyduğu diğer bir özellik ise LG V40 ThinQ'nun ısı borusundan 2,7 kat daha büyük olan özel bir buhar odası soğutma sistemine sahip olması. Bu sayede, 5G teknolojisinin kullanımı nedeniyle oluşan yüksek sıcaklıklar kısa sürede düşürülerek, işlemci ve batarya performansı korunacak. 

Şirketin açıklamalarında, yeni cihazın genel olarak LG V40 ThinQ ile karşılaştırılması, cihazın V40 ThinQ'nun farklı bir versiyonu olacağı izlenimi veriyor ancak henüz tasarımı hakkında herhangi bir detay sızdırılmadı.

Güney Koreli dev ayrıca 1000'den fazla tüketici üzerinde bir araştırma yaptığını ve yeni akıllı telefonun temel amacının “multimedya yetenekleri” olacağını ortaya koydu. Birçok ülkede altyapı eksikliği nedeniyle, tüketicilerin 5G bağlantısı olan bir akıllı telefona çok büyük bir ilgi göstermesi beklenmiyor.

Whatsapp