LG, 2018 iPhone'lar İçin L Şeklinde Batarya Üretecek

Henüz 2017 iPhone modellerinin duyurusu yapılmadı ancak, LG'nin 2018 iPhone'lar için L şeklinde batarya üreteceği yönünde söylentiler gündeme gelmeye başladı.

Apple'ın onuncu yıldönümü olması nedeni ile özel olarak bir model hazırlayacağı söylentilerini ardından İPhone 8 iddiaları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Radikal tasarım derinlikleri ve önemli teknolojik yenilikler getirmesi beklenen yeni İPhone 8'in duyurusu yapılmadan, 2018 yılında piyasaya çıkacak İPhone modelleri ile ilgili bilgiler gelmeye başladı. 

IPhone 8'in duyurusunun yapılmasını bekliyor olabiliriz, ancak iPhone 9 hakkındaki iddialar da zaten gündem oluşturmaya başlamıştı. Bazı kaynaklara göre, Apple, LG Chem ile 2018 iPhone'un bataryası konusunda bir anlaşmaya varmıştı.

İPhone 9'un güç hücresi, alt kısmında bir kıvrım ile L-şeklinde olacak ve cihazın tamamını büyütmeden batarya kapasitesini arttırması bekleniyor.

Kaynaklara göre LG, batarya üretim tesislerinde on milyonlarca dolarlık yatırım yapmış ve önümüzdeki yılın başında İPhone 9'un bataryası için seri üretime geçmeyi planlıyor.

Batarya ile birlikte, iPhone 9'da ya da hangi isimlerle adlandılacaksa 2018 iPhone'lar için ekran boyutu da yeni ve farklı olabilir. Apple'ın 2018 yılında piyasaya sunacağı yeni akıllı telefonlarında, 5.28 inç OLED ve 6.46 inç OLED ekran panellerinin kullanılacağı iddia ediliyor.

Bu arada akıllı telefon sektöründe ekrana entegre parmak izi tarayıcı konusunda büyük bir beklenti var. Apple'ın İPhone 8 modelinde ön cephedeki fiziksel tuşu kaldıracağı belirtiliyor ancak Touch ID olarak adlandırılan parmak izi sensörünün konumu henüz belli değil. Zira teknolojik kısıtlamalar nedeni ile bu sensörün ekrana en azından şimdilik dahil edilemeyeceği iddia ediliyor. Ancak 2018 İPhone modellerinde ekran üzeri parmak izi tarayıcı teknolojisinin kullanılmasına kesin gözü ile bakılıyor. 

Whatsapp