Lenovo'dan gelecek sene Tango uyumlu cihazlar gelecek

Lenovo, Google ile işbirliğinden doğacak yeni Tango uyumlu modeller sunma hazırlıkları içerisinde.

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden birisi olan Google, bir süre önemli bir tabletini geliştiricilere sunmuştu. Bu özel tablet Project Tango adı verilen ve kamera üzerinden gerçek ve sanal dünyayı birleştiren bir teknolojiyi de beraberinde getirdi. Bu teknolojinin akıllı telefonlar ile sunulması ise Lenovo'nun Phab 2 Pro adındaki akıllı telefon ile gerçekleşti.

Lenovo ve Google işbirliğinden ortaya çıkan bu akıllı telefon Haziran ayında resmi olarak duyurulmuş ve sonrasında da geçtiğimiz ay içerisinde de farklı pazarlarda satışa sunulmaya başlanmıştı.

Cihazın teknik özelliklerine bakarsak eğer, Lenovo Phab 2 Pro, 6.4" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. Akıllı telefonda yonga seti olarak ise Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 652 yer alıyor. Lenovo Phab 2 Pro'nun sistem belleği 4GB ve dahili veri kapasitesi de 64GB olarak belirlenmiş.

Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonun arkasında ise 16MP kamera yer alırken, Selfie kamerası da ön tarafta da 8MP çözünürlüğünde konumlandırılmış. Ayrıca 4.050mAh batarya Lenovo Phab 2 Pro'da yer alıyor.

Gelen yeni bilgilere göre Lenovo ve Google gelecek sene de yeni Projct Tango akıllı telefonlar sunacak. Ayrıca Lenovo gelecek sene bu açıdan yalnız da olmayacak. Asus da gelecek ay başında CES 2017, Tüketici elektroniği Fuarı'nda Project Tango merkezli akıllı telefon duyurusu gerçekleştirecek.

Whatsapp