Lenovo Z6 Pro Teknik Özellikleri Resmi Olarak Doğrulandı

Lenovo Z6 Pro'nun teknik özellikleri ve yenilikleri resmi olarak doğrulandı.

Lenovo'nun en çok merak edilen amiral gemisinin resmi duyurusunu sadece birkaç saat kaldı. Lenovo Group Başkan Yardımcısı Chang Cheng'in paylaştığı bir dizi sosyal medya tanıtım materyallerinde, cihazın neredeyse tüm önemli yönlerini ortaya çıkmıştı. Ve şimdi, resmi tanıtıma sadece birkaç saat kala, Lenovo Group Başkan Yardımcısı Chang Cheng, yeni telefonun temel özelliklerini ve yeniliklerini, yeni bir Weibo paylaşımında ortaya çıkardı. 

Weibo paylaşımında ortaya çıktığı üzere Çin merkezli firma Qualcomm Snapdragon 855 yonga setinin özel bir sürümünü kullanacak. Bu da, daha yüksek saat hızında sahip bir Snapdragon 855 göreceğimiz anlamına geliyor. Lenovo Z6 Pro, 12GB'a  kadar RAM ve 512GB'a kadar dahili depolama alanı seçeneklerine sahip olacak. Tabi daha düşük bellek kapasitesine sahip versiyonlar da olacaktır. 

Z6 Pro akıllı telefon, 6.39 inçlik bir ekranla gelirken, daha önce yayınlanan tanıtım görsellerinde, cihazın damla çentikli bir ekrana sahip olacağı görülmüştü. Cihazın, AMOLED veya LCD panel kullanıp kullanmayacağından emin değiliz, ancak Weibo paylaşımında, eski ekran içi parmak izi sensörlerinden daha hızlı olduğu iddia edilen, altıncı nesil bir ekran içi parmak izi tarayıcı ile donatılmış olarak geleceğini söylüyor. 

Lenovo Z6 Pro, arka tarafında 48MP + 16MP + 8MP + 2MP sensörlerden oluşan dört arka kamera kurulumuna sahip olacak. Ana kamerası Sony IMX 586 sensöre sahip olması beklenen cihazın, 123 derece ultra geniş açılı bir sensörü de olacak. Ayrıca ön kameranın da özellikleri tam olarak bilinmese de 32MP sensöre sahip olacağı belirtiliyor. 

Son olarak, yayınlanan tanıtım görüntülerine göre Lenovo Z6 Pro, Android 9.0 Pie işletim sistemi tabanlı ZUI 11 arayüzü ön yüklü olarak piyasaya sunulurken, uzun kullanımda oyun oynarken sıcaklığı kontrol altında tutmak için PC sınıfı bir sıvı soğutma sistemi olan 4000 mAh batarya ile geldiği doğrulandı.

Whatsapp