Lenovo Z5s, Snapdragon 678 İşlemci ve Android 9 İşletim Sistemiyle Geliyor

Lenovo'nun önümüzdeki hafta duyuracağı yeni çerçevesiz ekranlı cihazının işlemci ve yazılım tarafındaki bazı önemli detayları ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde sızıntılar ile gündeme ekrana gömülü kameraya sahip Lenovo cihazının daha sonrasında Lenovo Z5s adına sahip olacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise cihazda Snapdragon 678 işlemci ve Android 9 Pie işletim sistemi bulunacağı ortaya çıktı.

Firmanın Çin'de ortaya çıkan yeni bir posterine göre Lenovo Z5s Android 9.0 Pie işletim sistemi yüklü bir şekilde kutudan çıkan ilk Lenovo cihazı olacak. Lenovo Z5s ayrıca sahip olduğu Snapdragon 678 yonga seti ile kullanıcılara bir hayli iyi bir cihaz deneyimi sunulacak.

Şuan için piyasada pek görmediğimiz Snapdragon 678 işlemcisi için henüz Qualcomm tarafından açıklama gelmemiş olmasına karşın daha öncesinde Geekbench listesinde görünen Snapdragon 6150 işlemcisinin aslında Snapdragon 678 olduğu söyleniyor.

Cihazın tek çekirdek ve çok çekirdek performansları göz doldursa da bunun orta seviye bir işlemci olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Performans konusunda Snapdragon 710 ile rekabet edebilen bu işlemcinin gerek oyun gerekse günlük kullanımda kullanıcıları memnun edeceğini düşünüyoruz.

Posterde cihazın arka tarafında üç kameranın yer alacağı görülürken daha önceki raporlar Lenovo Z5s'nin 6.3 inç boyutunda bir ekran ve 3,210 mAh kapasiteli pil ile geleceğini gösteriyordu. Cihazın 18 Aralıkta resmi olarak tanıtılacağı poster üzerinden net bir şekilde görülüyor.

Whatsapp