Lenovo Z5, %100 Ekran Gövde Oranı ile Gelebilir

Lenovo başkan yardımcısının paylaştığı görselin ardından, çerçevesiz akıllı telefon söylentilerini şimdi de yeni bir görsel daha katıldı.

Lenovo başkan yardımcısının Chang Cheng, geçtiğimiz hafta çentik bile hulunmaywn tamamen çerçevesiz bir akıllı telefon üzerinde çalıştıklarını ilk ipuçlarını paylaşmıştı. Söz konusu akıllı telefonla ilgili şimdi daha fazla detay ortaya çıktı. Lenovo Z5 adını alacağı belirtilen akıllı telefonun, tamamen çerçevesiz tasarımı ile %100'e ekran gövde oranına sahip olacağı belirtiliyor. 

Cheng Weibo üzerinde yaptığı açıklamada, Lenovo Z5'in, kamera, kulaklık veya parmak izi tarayıcısı tarafından kullanılan alan dahil, akıllı telefonun dört tarafından çerçevelerin tamamen kaldırılmasında etkili olan dört farklı yeni teknoloji ile geleceğini yazdı.

Bu teknolojilerden üçü aslında bilinen ve akıllı telefonlarq uygulanan teknolojiler. Birincisi, Vivo'nun Apex adlı konsept telefonunda olduğu gibi mn kamera periyot gibi açılıp kapanabilir. İkincisi ise ahize hoparlörü yerine piezoelektrik seramik sürücü ki bu da Xiaomi Mi Mix modelinde kullanılan bir teknoloji. Ve üçüncü olarak da Vivo X20 Plus UD modeli ile tanıdığımız ekran içi parmak izi tarayıcı sensörü oluyor. 

Lenovo Z5'in tanıtım tarihi 14 Haziran olarak belirlendi. Yani bu tarih, Lenovo'nun %95'lik ekran gövde oranı rekorunu nasıl kırdığını göreceğimiz tarih olacak. 

Whatsapp