Lenovo uygun fiyatlı iki tablet modelini duyurdu

Çin merkezli Lenovo firması, uygun fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çeken iki yeni tablet bilgisayar modeli Tab 7 ve Tab 7 Essential modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden birisi olmayı başaran ve özellikle bilgisayar dünyasında liderlik koltuğuna yerleşip adından sıkça söz ettiren Çin merkezli Lenovo firması uygun fiyatlı etiketleriyle birlikte yeni Android'li tablet bilgisayarlarını duyurdu. Performans odaklı olarak geliştirilmeyen bu tablet bilgisayar modelleri daha çok fiyata önem verenler için hazırlanmış.


Geliştirdiği bu iki modelini Lenovo Tab 7 ve Tab 7 Essential olarak isimlendiren ekip, ana modeli 99,99 dolar ve Essential modelini de 79,99 dolar karşılığında satışa sunuyor. Kutusundan yazılım cephesinde Android 7.0 Nougat desteğiyle birlikte çıkan bu iki cihaz, ilk defa tablet kullananlar ile çocuklar için geliştirilmiş.

Lenovo Tab 7 teknik özellikleri

7 inç genişliğindeki olan 1280 x 720 piksel çözünürlüklü bir dokunmatik panel üzerinde şekilleniyor. Ön yüzünde 5 MP çözünürlüğündeki bir kamera içeren tablet bilgisayarın, arka yüzünde ise 2 MP çözünürlüklü kamera yer alıyor. Tablet bilgisayarın kalbini 1 GB kapasitesindeki RAM bellek ile 1.3 GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli MediaTek MT8161 işlemci oluşturuyor.


Wi-Fi desteğini bünyesinde barındıran cihazın dahili depolama alanı ise 16 GB kapasitesinde.

Lenovo Tab 7 Essential teknik özellikleri

Bu modelde önceki modelde olduğu gibi 7 inç genişlikli bir dokunmatik panel üzerinde şekillenirken, 1024 x 600 piksel kalitesinde görüntü oluşumuna imkan sağlıyor. Tabletin kalbini 1.3 GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli MediaTek MT8167D işlemcisi ile 1 GB kapasitesindeki RAM bellek oluşturuyor.


Wi-Fi desteğini bünyesinde barındıran Lenovo Tab 7 Essential dahili depolama alanı ise 16 GB kapasitesinde.

Whatsapp