Lenovo, Motorola Moto G4 Plus'ın Resmi Duyurusunu Yaptı

Çim merkezli üretici dördüncü nesil, Moto G4 Plus modelini resmiyete kavuşturdu.

Lenovo,  Motorola markasına veda ettiği ilk akıllı telefonları Moto G4 ve Moto G4 Plus modelleri ile Lenovo Moto markasını resmen hayata geçirdi. Çin merkezli üretici dördüncü nesil Moto G modelleri arasında Moto G4 Plus'ı resmi olarak duyururken,  sarın alınmasından bu yana ilk kez Motorola markası kaldırıldı ve Motorola akıllı telefonların yoluna Lenovo Moto markası altında devam edeceği açıklandı. 

Lenovo Moto G4 Plus, 5.5 inç büyüklüğünde full HD ve Gorilla Glass 3 korumaya sship ekranın alt tarafında Moto G4 Plus modeline özgü kare formlu bir parmak izi okuyucu bulunuyor. Bu sensörün telefon kilidini açma süresinin ise sadece 750ms olduğu belirtiliyor. 

Lenovo Moto G4 Plus'ın 16MP çözünürlükteki arka kamerası hybrid focus (Lazer+Yüz Algılama) ve 1080p video kaydı yeteneğine sahip. Bu kamerada OmniVision PureCell Plus 1.3µm piksel f/2.0 diyafram açıklığına sahip sensöre yer veriliyor. Cihazın ön kamerası ise daha iyi selfie çekimleri için 84 derece geniş açılı 5MP sensörü barındırıyor. 

İşlemci tarafında Qualcomm'un 6-serisine geçiş yapan Lenovo Moto G4 Plus,  Snapdragon 617 yonga setinden güç alıyor. Snapdragon 617 yonga seti sekiz adet Cortex-A53 1.5 gHz işlemci, Adreno 405 grafik işlemci birimine sahip. Bu yonga seti, üçüncü nesil Moto G modelinden iki kat daha güçlü işlemci ve GPU'ya sahip. 

Lenovo Moto G4 Plus üç farklı bellek seçeneği ile sunuluyor. En üst donanım top model olarak 4GB sistem belleği ve 64GB dahili depolama alanına yer verilen cihazın, 2GB sistem belleği ve 16GB dahili depolama alanı ve 3GB sistem belleği ile 32GB dahili depolama alanına sahip iki versiyonu daha bulunuyor. Ve ne yazık ki bu cihazda Micro SD kart desteği verilmiyor. Bu nedenle 16GB versiyonun depolama alanı sorunu yaşayacağı söyleniyor. 

Lenovo'nun bugün resmi duyurusunu yaptığı Moto G4 ve Moto G4 Plus modellerinin her ikisi de 3.000 mAh kapasiteye sahip batarya ile geliyor ve hızlı şarj desteğine sahip. Moto G4 Plus modeli ekstra olarak kutu içeriğinde Turbo Charger ile geliyor. Turbo Charger ile 15 dakikalık bir şarjla 6 saat süren batarya ömrü alınabiliyor. 

Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile gelen her iki model, Moto G4 ve Moto G4 Plus modelleri ilk etapta Amazon Hindistan üzerinden özel olarak satışa sunulacak. 2GB RAM / 16GB ROM modelin fiyatı 13.500 INR (180€ / 200$) olurken, 3GB RAM / 32GB ROM Moto G4 Plus modeli ise 15.000 INR (200€ / 225$) fiyat etiketine sahip olacak. 

Whatsapp