Lenovo Akıllı Telefonlarını Moto Markası ile Sunacak

Motorola'yı satın alan Lenovo, önümüzdeki dönemde yeni akıllı telefonlarında Moto markasını kullanacak. Lenovo telefonlar artık Moto Markası altında gelecek.

Çin merkezli üretici Lenovo, geçtiğimiz yıllarda Google'dan Motorola'yı satın almıştı. Son dönemde Motorola'nın Moto serisi akıllı telefon modelleri ile başarılı satış rakamları ulaşması, Çin merkezli firmanın yeni kararlar almasında etkili oldu. Gelen bilgilere göre Lenovo önümüzdeki dönemde akıllı telefonlarında kendi markasını kullanmayacak. 

Campaign Asia'nın haberine göre yakın zamanda piyasaya sunacağı yeni akıllı telefonlarında Lenovo markasını kullanmayacak olan Çin merkezli teknoloji devi akıllı telefonlarını Moto alt markası ile tüketicilere sunmaya hazırlanıyor. 

Lenovo, 2014 yılında Motorola'yı Google'dan 2.91 milyar dolar fiyatla satın almıştı. Daha şirketten Ağustos ayında yapılan açıklamada, 2017 yılından itibaren Motorola markasının akıllı telefonlarda kullanılmayacağı belirtilmişti. Yeni alınan kararla yapılan değişikliğin ise şirketin akıllı telefon pazarında liderlik hedefini belirlemesi ile birlikte geldi. 

Lenovo akıllı telefonların Moto Markası ile piyasaya sunulması oldukça enteresan olacak. Android Police'in haberinde de belirtildiği gibi, Moto Markası  şu anda şirketin  üst seviye, orta segment ve bütçe telefonlarını ayırt etmek için kullandığı mantıklı isimlendirme sistemini riske edebilir. Zira Lenovo, Google'ın Project Tango AR teknoloji özellikli ilk akıllı telefonu dahil olmak üzere çok geniş bir yelpazede akıllı telefon üretiyor.

Motorola, aynı zamanda bu hafta başlarında Çin'de orta sınıf metal gövdeli akıllı telefonu Moto M modelini duyurdu; Şirket bu cihazın küresel pazarda kullanılabilirliği hakkında henüz açıklama yapmadı fakat Moto M de marka için başka bir akıllı telefon segmenti olacak gibi görünüyor. 

Whatsapp