LeEco, TV üreticisi Vizio'yu satın alıyor

Çinli akıllı telefon üreticisi LeEco, Vizio'yu satın alıyor...

Son dönemde Çinli firmalar özellikle de akıllı telefon pazarında büyük gelişme gösterdiler. Her dönem yeni Çinli akıllı telefon üreticisi firmalar da pazara dahil olurken, bunlar arasında en yenilerden birisi de LeEco oldu. İlk olarak LeTv adı ile pazara giriş yapan firma, daha sonra LeEco adını alırken, tasarımı ve donanım özelikleri ile dikkat çeken modelleri bu sene pazara sundu.

Firma sadece akıllı telefon pazarında mücadele etmezken, oldukça önemi bir açıklama geldi. LeEco, Vizio adındaki Amerika Birleşik Devletleri, California merkezli TV üreticisi Vizio'yu satın aldığını duyurdu. Bu satın almanın LeEco'ya maliyeti ise 2 milyar dolar olarak açıklandı.

Gelen bilgilere göre Vizio ismi altında TV modelleri sunulmaya devam edecek. Şimdilik isminde ya da faaliyetlerinde LeEco bir değişikliğe gitmeyi düşünmüyor.

İlerleyen dönemde LeEco'nun Vizio ismi altında Amerika Birleşik Devletleri pazarında akıllı telefon modelleri sunması da pek şaşırtıcı olmayacak. Ancak henüz bu yönde bilgiler ise bulunmuyor.

LeEco, her ne kadar haberlerimize akıllı telefon modelleri ile konu olsa da, farklı alanlara agresif girişler yapabilen bir firma. LeEco, dünyanın en büyük pazarlarından olan anavatanı Çin'de de en büyük video şirketlerinden birisi konumunda.

Jueting Jia ve Hank Liu tarafından kurulan LeEco bünyesinde Le Holdings, Le.com, LeTV, Le Vision Pictures, Le Sports, LeMobile, Le Cloud, Super Electric Ecosystem (SEE) ve daha fazlası yer alıyor.

https://twitter.com/LeEcoGlobal/status/758018331051896832

Whatsapp