LeEco, SD823'lü ilk akıllı telefonu duyuracak

LeEco, 29 Haziran tarihinde oldukça önemli bir etkinlik ile karşımıza gelecek.

Bu senenin başında Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen CES 2016, Tüketici Elektroniği Fuarı'nda bir çok önemli duyuru gerçekleştirilmiş ve bunlardan bir tanesi de Qualcomm cephesinden gelmişti. Firma geliştirdikleri Snapdragon 820 yonga setini içeren ilk akıllı telefon olarak LeEco Le Max 2'yi duyurmuşlardı

LeEco, Çin'in en yeni akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi ve kısa bir süre önce de LeEco Le 2 ve Le 2 Pro adındaki modellerini resmi olarak duyurmuştu. Firmanın yeni modelleri tasarımları ile dikkat çekerken, ayrıca 3.5mm ses çıkışı da içermemekteler.

Daha önce LeTV adı ile faaliyet gösteren ancak son dönemde LeEco adı ile gelen firma, şimdi de yeni bir akıllı telefon modelini daha duyurma arifesinde. Firma 29 Haziran tarihinde bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor. Bu yeni etkinlik Çin'de Şangay'da gerçekleştirilecek.

Firma duyuru öncesinde teaser bir görsel de yayınlarken, baktığımızda bir silahtan ateşlenen merminin gidişini görüyoruz. Firmanın bu etkinlikte Qualcomm'un Snapdragon 823 yonga setini içeren ilk akıllı telefonunu sunması bekleniyor.

Daha önce Qualcomm'un Snapdragon 821 olarak geleceği kaydedilen yonga setinin daha sonra Snapdragon 823 olarak adlandırıldığına dair raporlar gelmişti. Bu yeni yonga seti Snapdragon 820'nin işlemci ve grafik işlemci saat hızları yükseltilmiş versiyonu olacak.

Henüz cihaz hakkında çok fazla detay bilinmezken, 8GB'a kadar sistem belleği ve 25MP arka kamera gibi oldukça üst düzey özelliklerine akıllı telefonda yer alabileceği ifade ediliyor. Fiyatının ise CNY 3,000 ($455 / €405) olabileceği kaydedilmekte.

Whatsapp