LeEco ABD pazarında iş gücü azaltmasına gidiyor

LeEco, ABD pazarında agresif büyümesinin bedelini ödüyor.

Son dönemin en çok ilgi çeken akıllı telefon üreticilerinden birisi Çinli firma LeEco oldu. Aslında Le.com yani Leshi Internet Information and Technology Corp. olarak bilinen bu büyük bir firma akıllı telefon pazarına da giriş yapmış ve LeTv adı ile cihazlarını sunmaya başlamıştı. Sonrasında ise fikir değiştiren firma, LeEco olarak faaliyet göstermeye başladı.

LeEco, ilk olarak anavatanı Çin'de bir çok model sunmuş ve son dönemde en hızlı büyüyen firma olmuş ve ayrıca Çin'in hemen ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne de el atmıştı. Firma geçtiğimiz sene sonunda bu büyük pazarda iki yeni akıllı telefon modelini sundu.

LeEco, her nedense bu hızlı yükselişi sonrasında dar boğaza girdi ve şimdi de bazı ciddi kararlar alıyor. ABD pazarında firma şu anda hem akıllı telefon, hem TV modelleri, hem de aksesuarları pazara sunmuştu. Ayrıca firmanın Silikon Vadisi'nde merkezi de bulunuyor.

Reuters üzerinden gelen haberlere göre LeEco, ABD'de bazı küçülme operasyonlarına gidiyor. Firma hem işten çıkarmalar gerçekleştirecek, hem de Silikon Vadisi'nde bulunan merkezi de satıyor. Firmanın bu operasyonları, şimdilik LeEco'nun planlarını ertelediği anlamına geliyor. Teknoloji devi yine de planlarından vazgeçmiş değil.

Amerika Birleşik Devletleri'nde fiyat / performans oranı yüksek iki akıllı telefon sunan firma, satış rakamlarına dair bilgi ise vermiş değil. Bu da cihazların çok da ilgi görmediği anlamına gelebilir. Diğer taraftan 11 Nisan tarihinde LeEco, yeni akıllı telefon modelini duyurma hazırlıkları içerisinde.

Whatsapp