KRACK WPA2 açığı, Andorid'lerde bu yama ile kapanıyor

Android işletim sistemli cihazları tehdit eden KRACK WPA2 açığı, yayınlanan Kasım ayı yamasıyla birlikte giderildi. Bu güncelleme ile cihazlarınız daha güvenilir bir hale kavuşuyor.

Kötü niyetli kişilerin odağındaki ismin akıllı cep telefonu sektörü olduğunu söylersek, pekte hata yapmış olmayız. Özellikle açık kaynak kodlu yapısı ve 1 milyardan fazla kullanıcısı sayısı nedeniyle Android işletim sistemi bu saldırıların odağındaki isim olarak karşımıza çıkarken, KRACK adı verilen bir açık nedeniyle herkes tedirgin olmuştu.


WPA2 protokolündeki bu açıktan tüm işletim sistemleri etkilenirken, açığı ilk olarak kapatan isimse Microsoft olmuştu. Bunun ardından Apple'da çalışmalarını hızlandırıp iOS 11.1 güncellemesiyle güvenlik açığının üstesinden gelmeyi başarırken, en sonunda ise Google yayınladığı yeni yama ile birlikte cihazları güvence altına aldı.


Android'in düzenli olarak görülen sıkıntılar ile güvenlik açıklarını gidermek için yayınladığı güncellemeler kapsamında bu güvenlik açığının üstesinden gelinirken, yama paketi ise Kasım ayı güvenlik güncellemesi olarak sunuldu. Bu güncelleme sonrasında Nexus ve Pixel cihazın WPA2 sorunu ortadan kaldırılmayı başarırken, diğer cihazlar içinse çok kısa süre içerisinde bu güncellemenin yayınlanması bekleniliyor.


Özellikle Nokia, OnePlus ve Samsung gibi Android eko sisteminin önemli üreticileri arasında gösterilen şirketler, bu güvenlik açığı için hazırlanan yama ile birlikte cihazları güvence altına almayı amaçlıyor. Kasım ayı güncellemesinde performans artışı ve batarya tüketiminin daha da iyileştirildiğini de sizlere belirtelim.

Whatsapp