Kötü niyetli kişiler, iCloud hesaplarını hedef aldı

Alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen kötü niyetli kişilerin odağındaki isim olan iOS işletim sistemi, olta yöntemi olarak adlandırdığımız bir güvenlik açığıyla karşı karşıya.

Akıllı telefon pazarında iOS işletim sistemli akıllı cep telefonu modellerinin, Android'li modellere tercih edilmesinin ilk nedeninin güvenlik olduğunu söyleyebiliriz. Ancak alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen, iOS'lu cihazlarda çeşitli güvenlik açıklarıyla karşı karşıya kalabiliyor.


Felix Krause'un web sitesinde karşımıza çıkan bilgiye göre halk arasında "Olta Sistemi" olarak isimlendirilen bir yöntemle birlikte kandırılan iOS kullanıcıları, iCloud bilgilerini kötü niyetli kişilere kaptırabiliyor. Apple'ın iTunes satın almaları ve iCloud şifre doğrulamaları için kullanılan ekran hackerlar tarafından kopyalanırken, kullanıcılar farketmeden bilgileriyle giriş yapıyor ve tuzağa düşürülüyor.


Giriş yapıldığında bilgiler farklı bir sunucuya gönderilirken, böylelikle iCloud üzerindeki tüm arşivinize kötü niyetli kişiler erişebiliyor. Konu hakkında bilgi sahibi olduğunu açıklayan Apple yönetimi, yaşanan bu durumun üstesinden gelmek için kısa süre içerisinde güvenlik güncellemesi yayınlayacaklarını belirtiliyor.


Şüpheli ve benzeri bir ekran ile karşı karşıya kalındığında kullanıcıların home tuşuna basması gerekirken, bu yöntemle karşınızdaki ekran kayboluyor ve ana ekrana yönlendiriliyorsanız olta yöntemiyle karşı karşıya kaldığınızı söyleyebiliriz. iCloud içerisinde telefon rehberiniz, önemli notlarınız, kişisel fotoğraflarınız ve birçok siteye giriş bilgileriniz saklı tutulurken, bu gibi bilgilerin kötü niyetli kişiler tarafından elde edilmemesi için karşınıza bu v.b. ekran çıktığında kesinlikle home tuşuna basmanızı ve ekranın kaybolup kaybolmayacağını görmenizi öneriyoruz.

Whatsapp