Kolay Kredi Almak İsteyenler İçin Kolay Kredi Nasıl Olur?

Kredi çekerek ev, araba, arsa, işyeri veya diğer ihtiyaçlarını gidermek isteyenler için anında kredi nasıl çekebilirim sorusu gündeme gelir.

Günümüzde bankalar bireysel ve ticari kullanıcıların paraya ulaşım konusunda ilk uğradığı yer olmuştur. Kredi çekerek ev, araba, arsa, işyeri veya diğer ihtiyaçlarını gidermek isteyenler için anında kredi nasıl çekebilirim sorusu gündeme gelir. Hangi bankadan ve hangi şartlarda kredi çekilebileceğinin araştırmasına giren kişiler için her bankanın kendi sitesinden kredi hesaplama yapılabilir. Kredi notuna göre kredi çıkıp çıkmayacağına karar verilir. Kredi notu banka şubelerinden veya internet bankacılığından öğrenilebilir. Önceden çekilen kredi veya kredi kartınıza yapılan ödemelere istinaden kredi notu belirlenir.

Kimler Kredi Çekebilir?

Maaşlı çalışan, ev-arsa-araç ipotek gösterebilen vatandaşlar kredi çekebilmektedir. Bankalar kredi başvurularında, başvuran kişinin kredi notuna göre olumlu veya olumsuz değerlendirme yapar. Ayrıca kredi notuna göre farklı faiz oranlarında ve farklı vadelerde kredi verme hakkına sahiptir. Her bankanın kendi politikalarına göre değerlendirdiği krediler müşteriye bildirilir. Kredi puanını artırmak için çekilen kredileri zamanında ödemeli, kredi kartı borçlarını en azından asgari miktarda ödemelisiniz. Kredi puanı, ödemelerin gecikmesi durumunda hızla düşer. Bu durumda gelecekte çekilecek kredileri etkiler. Kolay kredi çekebilmek için kredi puanına dikkat etmelisiniz.

Kimler Kredi Çekmeyi Tercih Eder?

Ev, arsa, araba, ihtiyaç giderimi için yeterli maddi imkanı bulunmayan ancak gelecekte kazanacağı gelirler ile çekeceği krediyi finanse edebilecek kişiler kredi çekmeyi tercih eder. Bu sayede istediği ev, araba, arsa gibi ihtiyaçlara para biriktirmeyi beklemeden erken sahip olabilir. Kredi çekme aşamasında en önemli 2 kriter kolay kredi çekilebilmesi ve kredi hesaplama sonrası en uygun taksitlerle geri ödenebilmesidir. Kredi taksitlerinin ödemesi kişinin gelirlerinin %50’sini aşmamalıdır. Ancak kişi profili, ipotek konulması, kefil gösterilmesi gibi durumlarda bu kriter göz ardı edilebilir.

Kredi Vadesi Ne Kadar Olabilir?

Yasal olarak konut kredilerinde vade 180 aya kadar verilebilmekte olup, bankalar kendi politikaları çerçevesinde daha düşük vade imkanı tanıyabilirler. İhtiyaç kredilerinde ise 50.000 liraya kadar olan kredilerde 36 ay, 50.001 - 100.000 lira arasındaki kredilerde 24 ay, 100.001 liradan fazla kredilerde ise 12 ay kredi çekilebilme imkanı bulunmaktadır. Taşıt kredilerinde maksimum 60 ay vade olup, 120 bin lira üzerinde ise 48 aya kadar vade imkanı sunulur. 400.001 - 800.000 TL arasında 36 ay, 800.001 – 1.200.000 TL üzerinde ise 24 aya kadar vade imkanı vardır. Tüm kredilerde bankalar kredi vadelerini kendi politikaları çerçevesinde değiştirebilir. Kredi hesaplama yaptırırken kredi vadelerini de görebilirsiniz.

Kolay kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Her bankanın farklı vadelerde, farklı tutarlarda, farklı kriterlerde kredi verdiği düşünüldüğünde, her bankaya ayrı ayrı gitmek çok zaman almaktadır. Tüm bankaların kredi hesaplama tutarlarını ve vadelerini kolayca tek adresten yapabilmek için Olay Kredi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Site üzerinden seçeceğiniz kredi ürünü, miktarı ve vade oranı ile tüm bankaları kredi hesaplama yapılmakta ve en uygun kolay kredi çekebileceğiniz banka size sıralı olarak gösterilir.

Daha Kolay Kredi Nasıl Çekebilirim?

Banka banka gezmeden ve kolay kredi imkanından yararlanmak için kredi hesaplama siteleri bulunmaktadır. İstediğiniz vadeyi ve tutarı girmeniz halinde kredinin taksiti, varsa ödenecek ekspertiz ücreti, kredi dosya masrafı, sağlık sigortası, vergiler gibi tutarları öğrenebilirsiniz. Kolay kredi hesaplama yaptırınca anlaşmalı tüm bankaların kredilerinden en uygun olandan başlayarak size sunulur.

Kredi Notunu Nasıl Artırabilirim?

Kredi, kredi kartı almak istediğinizde kredi notu ilk kriter olur. Eğer kredi puanınız yeterli değil ise bankaların sunduğu kredi ürünlerinden yararlanamayabilirsiniz. Krediye hızlı ulaşım sağlayabilmek için kredi puanınızın yüksek olmasına ihtiyaç vardır. Ödemeleri düzenli yaparsanız, hesaplarınızda para bulundurursanız kredi puanınızı artırmak imkan dahilindedir.

Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulan bilgiler ışığından, geçmişte kullandığınız finansal ürünlerin ödenip, ödenmeme durumu, mevcut kredili ürün miktarı gibi çeşitli kriterlere istinaden kredi notu belirlenir. Bankalara yapılan başvurular kredi puanına göre değerlendirilecek olup, kredi ürününe erişip erişemeyeceğiniz bu nota istinaden karar verilir. Kredili ürün kullanma sıklığı arttıkça kredi notu da yükselir. Kredi limitleri dahilinde kaldığı sürece ve kredi notunuz iyi olduğu sürece krediye ulaşım daha kolay olur.

Krediyi Kolay Çekebilmek İçin Kredi Notum Ne Kadar Olmalı?

Kolay kredi çekebilmek için kredi notunuzun belli değerler üzerinde olması gereklidir. 0 ila 1900 arasında değerlendirme puanı bulunmakta olup, 1500 puanın altında yer alan müşteriler için kredi kullanma durumu riskli konuma gelir. Genel olarak 1 – 699 puan arası en riskli grup, 700-1099 puan arası orta riskli grup, 1100-1499 arası az riskli grup, 1500-1699 arası iyi, 1700-1900 arası çok iyi olarak nitelendirilir. 1100 puanın altında kredi notu ile kredi çekme ihtimal çok düşük olup, 1100-1500 arasında gelirinize bağlı olarak kredi çekme imkanına sahip olursunuz. Kolay kredi çekebilmek için 1500 üzerinde bir kredi notunuz olmalıdır. 1700-1900 arası kredi notuna sahip olan kişiler ise çok kolay kredi çekebilir.

Şubeye Gitmeden Kredi Çekebilir Miyim?

İnternet bankacılığı ve online işlemlerin artması ile şubeye gitmeden, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmadan kredi veren bankaların sayısında artış olmuştur. Bu sayede kolay kredi imkanına kavuşan kullanıcı farklı bankalara oturduğu yerden ulaşabilir. Kimlik bilgileri ve kimlik kartı ile online banka müşterisi olabilir ve kredi ürünleri ile bankanın diğer tüm işlemlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz. Ancak bazı bankalar hesap açılışını gerçekleştirse de kredi kullanımı için şubeye gelmenizi isteyebilirler. Gelir belgesi, ikametgah belgesi gibi farklı evraklar sunmanızı isteyebilirler.

Kolay Kredi Çekmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyim?

Öncelikle kredi notunuzun yüksek olması gerekir. Çalıştığınız veya maaşınızı aldığınız bankalar daha kolay kredi verebilir. Çalıştığınız bankanın internet veya mobil şubesinden kredi hesaplaması yaptırarak ödeyeceğiniz tutarı görebilirsiniz. Kolay krediye hızlı erişim sağlayabilmek için kredi notunuzun en az 1100 üzerinde olması gerekli olup, 1500 üzerinde olan müşteriler çok daha kolay krediye ulaşabilirler.

Kredi Taksitini Nasıl Ödeyebilirim?

Çekmiş olduğunuz kredi ürünü taksitlerini banka şubelerinden, internet şubelerinden veya mobil bankacılık üzerinden ödeyebilirsiniz. Kredi taksit ödemelerini mobil şubelerden takip edebilirsiniz. Toplu para ödeyerek kredinin vadesini veya taksit tutarını azaltabilirsiniz. Kredinin kalan tüm ana parasını ödemeniz durumunda ise krediyi erken kapatabilirsiniz. Kolay kredi taksiti ödemeniz için şubeye gitmenize gerek yoktur.

Kredi Hesaplaması Nasıl Yaptırabilirim?

Her bankanın kendi online kredi hesaplama aracı bulunur. Kredi çekmek istediğiniz banka sitesine girerek, istediğiniz kredi ürününe ilişkin bilgileri de girerek kredi hesaplama işlemini yaptırabilirsiniz. Hesaplama işlemi sonucuna göre taksit tutarı ve vade sayısını görebilirsiniz. Çekeceğiniz krediye bağlı olarak varsa ekspertiz ücreti, dosya masrafı, sağlık sigortası gibi kredi masraflarını da ilgili bankanın internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Ancak her bankanın ayrı sistemi olmakla birlikte faiz oranları da günden güne değişmekte olduğundan takip etmesi zor olabilir. Kredi hesaplama için Olay Kredi sitesini ziyaret edebilir ve kolaylıkla kredi hesaplama yaptırabilirsiniz. Tüm bankalar tek bir ekrandan karşılaştırılabilir. Bu sayede en uygun ve en kolay kredi imkanına kavuşursunuz.

Whatsapp